Ölen liderlerinin bedenini mumyalayarak tapınağa çeviren tarikat üyeleri tutuklandı

"Tanrı'nın ta kendisi olduğuna inanıyordu"

Amy Carlson, hayatını kaybettiğinde 45 yaşındaydı (YouTube)

ABD'nin Colorado eyaletindeki bir evde, bir tarikat liderine ait olduğu düşünülen ve mumyalanmış halde bulunan cesetle ilgili soruşturmada 7 kişi tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saguache County'de "Love Has Won" (Sevgi Kazandı) adlı tarikatın lideri Amy Carlson'a ait olduğu düşünülen bir ceset, 28 Nisan'da bir evde bulunmuştu.

Polise ihbarda bulunan ve grubun üyelerinden biri olduğunu belirten Miguel Lamboy, eve geldiğinde Carlson'ın cesediyle karşılaştığını söyledi. Lamboy, oğluyla birlikte evi terk etmeye çalıştığını fakat şehir dışındayken evinde kalmasına izin verdiği diğer kişilerin kendisine engel olduğunu söyledi.

Olay yerine gelen polis, cesedi "mumyalanmış" bir halde yatakta bir uyku tulumu içinde buldu. Raporda cesedin gözlerinin etrafında makyaj yapıldığı, vücudunun Noel ağacı süsleriyle süslendiği ve "bir tür tapınak etkisi" yaratıldığı ifade edildi.

Lamboy, polise verdiği ifadede cansız bedenin Kaliforniya eyaletinden taşındığını düşündüğünü de söyledi.

Ekipler eve geldiğinde içeride 7 yetişkin ve iki ile 13 yaşlarında iki çocuk bulunuyordu. Yetişkinler ölü bedenin istismarı ve çocuk istismarı suçlarından mahkeme karşısına çıktı.

Çarşamba günkü duruşmada cesedin başka bir yerden taşınmış olabileceği iddiası yeniden gündeme gelirken, zanlılardan Jason Castillo ve John Robertson'ın ölü bedenin istismarıyla değil delil karartmakla yargılanmasına karar verildi.

Cesetin Amy Carlson'a ait olup olmadığı otopsi çalışmaları tamamlanınca netleşecek. Öte yandan adli tabip şimdiye kadar yapılan incelemelere göre cesedin "en az 4 haftalık olduğunu" belirtti. Ayrıca Carlson'ın kanser hastası olduğu da bildirildi.

Grubun üyeleri ülkede tepkiyle karşılanıyordu. Saguache County Şerif Bürosu, "ABD'deki birçok aileden grubun herkesin beynini yıkadığına ve paralarını çaldığına dair birçok şikayet alıyorduk" dedi.

Carlson'a grup içinde "Tanrı Ana" deniyordu. Grubun eski üyelerinden Andrew Profaci, Carlson için "Tüm yaratılışın Tanrı Ana'sı olduğuna, yeri ve göğü Tanrı Baba'yla yarattığına ve Tanrı'nın ta kendisi olduğuna inanıyordu" dedi.

Carlson'ın oğlu Cole ise 15 yıl önce annesinin gruba katılmak için kendisini 10 yaşındayken terk ettiğini söyledi.

Cole, "Yaşananlar beni çok sinirlendirdi, özellikle onun adına ve onuruna yürütülen grubun çalışmalarının devam etmesini istemiyorum" dedi.



Independent Türkçe, New York Times, KDVR

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU