Köpekbalığı saldırısında bacağını kaybeden sörfçüye hayvanın dişini saklama hakkı verildi

İlk kez istisna yapıldı

Blowes, protez bacakla sörfe devam ediyor (Facebook / @chrisblowessharkattacksurvivor)

Avustralya'da köpekbalığı saldırısında bacağını kaybeden Chris Blowes, hayvanın sörf tahtasına takılan dişini saklama hakkını yıllar sonra kazandı.

Blowes, Nisan 2015'de Güney Avustralya'da sörf yaparken 5,5 metrelik bir büyük beyaz köpekbalığının saldırısına uğramıştı. "Beni ağzında salladı ve benimle biraz oynadı. Sonunda bacağımı kopardı" diyen kurban, arkadaşları tarafından kıyıya getirilmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Talihsiz adam, polisin olaydan sonra sörf tahtasını almaya gittiğini ve üzerinde köpekbalığı dişi bulduğunu kaydetti. Diş, eyalet yasaları gereğince yetkili mercilere teslim edildi.

Zira eyalette koruma altındaki hayvanların herhangi bir parçasına sahip olmak, bunları satmak veya satın almak yasadışı. Bunu ihlal edenler 100 bin Avustralya doları (yaklaşık 650 bin TL) para veya iki yıl hapis cezasına çarptırılabiliyor.

"Bacak karşılığında diş"

"Dişi görmeme izin verilmedi" diyen Blowes, yetkililere keskin parçayı alıp alamayacağını birkaç kez sorduğunu belirtti ve ekledi:

Diş sörf tahtama takılmıştı. Bir köpekbalığını diş için asla öldürmem. Ama o hayvan bacağımı kopardı yani bunun benim olmaması için hiçbir neden göremiyorum. Köpekbalığı dişini geri alamıyor. Ben de bacağımı geri alamıyorum.

Ancak gidişat, Güney Avustralya Birincil Endüstriler ve Bölgesel Kalkınma Bakanı David Basham'ın olayı duymasıyla değişti. Basham, bir istisna yaparak hayvanın parçasının mağdura verilmesini sağladı. BBC'nin ABC News'tan aktardığına göre, eyalette bu yasada ilk kez bir muafiyet uygulandı.

Şimdi 32 yaşında olan Blowes, dişi evinde bir kasada ttuğunu söyledi:

Torunlarıma göstermek için güzel bir hatıra. Bacak karşılığında diş. Kesinlikle adil bir takas.

 

Independent Türkçe, BBC, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU