"Sabadell kurt sürüsü" davası sonuçlandı, 18 yaşındaki bir kadına tecavüz etmişlerdi

Mağdur, erkekler tarafından alıkonduğunda bir gece eğlencesinden evine dönüyordu

Zanlıların, mağdura 60 bin euro (yaklaşık 580 bin TL) tazminat ödemesine karar verildi (AFP)

İspanya'da 18 yaşındaki bir kadının terk edilmiş endüstriyel bir binadaki toplu tecavüzüne karışan üç erkek mahkum edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç kadına tecavüz eden bir kişi 31 yıl hapis cezasına çarptırılırken, engel olmak için hiçbir şey yapmamaları nedeniyle diğer iki sanığa 13 yıl hapis cezası verildi. Mahkemeye çıkan dördüncü sanıksa beraat etti.

Mahkemede, Şubat 2019'un erken saatlerinde sanıklar mağduru ensdüstriyel binaya götürmek üzere arabayla kaçırdığında, mağdurun Barselona'ya yakın bir Katalan şehri olan Sabadell'deki gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlendiği bir etkinlikten döndüğü söylendi. 

Olay, 2016'da Pamplona'daki boğa festivali koşusunda bir gence yapılan, ülke genelinde protestoların ve yürürlükteki tecavüz yasalarına ilişkin tartışmaların fitilini ateşleyen toplu saldırıyla benzerlikleri nedeniyle çoğu kişi tarafından ‘Sabadell kurt sürüsü davası' olarak anılıyor. Saldırganlar kendilerini "kurt sürüsü" anlamına gelen "La Manada" olarak adlandırmıştı.

The Guardian'ın haberine göre Sabadell davasında hakimler, üç sanığın da "göz korkutucu bir ortam yaratmak için etkin biçimde birlikte çalıştığını" ifade etti.

Zanlıların, mağdura 60 bin euro (yaklaşık 580 bin TL) tazminat ödemesine karar verildi.

Ceza, 2019'da 5 erkeğin 14 yaşındaki bir kıza toplu tecavüz suçundan, mağdurun "bilinçsiz durumda" olması nedeniyle beraat etmesi kararına karşı binlerce kişinin İspanya'da sokaklara dökülmesinin ardından verildi.

Mağdurun olay sırasında bilincinin açık olmaması ve faillerin şiddet ya da tehdit kullanmaması nedeniyle zanlılar daha düşük bir cinsel istismar suçundan hüküm giymişti. 

Ancak İspanya yüksek mahkemesi bu kararı bozdu ve 5 faili toplu tecavüzden suçlu bularak cezalarını arttırdı.

İspanya, Birleşik Krallık'takilerden farklı tecavüz yasalarına sahip. İspanyol hukukunda tecavüz yumruk atmak, bir silahla vurmak veya tehdit etmek gibi belirgin şiddet öğeleri içerecek şekilde tanımlanıyor. Ancak bu, uzmanların "istemsiz felç" veya "donakalma" durumunun cinsel saldırıya karşı epey sık gösterilen fizyolojik ve psikolojik bir tepki olduğu bulgusuyla ters düşüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU