Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sözcüsü Margaret Harris, aşılamanın virüsün bulaşmasını engelleyip engellemediği konusundaki belirsizlik ve eşitlik endişeleri nedeniyle seyahat için aşı pasaportu kullanımını desteklemediklerini açıkladı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Harris, "DSÖ olarak biz bu aşamada aşı pasaportunu giriş veya çıkış için bir zorunluluk olarak görmek istemiyoruz çünkü aşının bu aşamada bulaşmayı önlediğinden emin değiliz" dedi.
Harris Birleşmiş Milletler(BM) bilgilendirme toplantısına yaptığı açıklamada "Aşıya şu ya da bu nedenle sahip olamayan kişilere karşı ayrımcılık sorununun yanı sıra tüm bu sorunlar var" dedi.
Birleşik Krallık’ta aşı pasaportu karşıtı kampanya başlatıldı
Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz günlerde Başbakan Boris Johnson’ın Kovid-19 önlemlerinin hafifletilmesinin ardından ülkede "aşı pasaportu" kullanılabileceğine yönelik açıklaması tepkilere yol açarken, 70 milletvekilinin de desteğiyle aşı pasaportu karşıtı kampanya başlatılmıştı.
Eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Muhafazakar Parti milletvekillerinden George Lain Duncan ve Liberal Parti lideri Ed Davey'in de yer aldığı kampanyada aşı pasaportuna ülkedeki özgürlüklere zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıldı.
Kampanyaya 40'ı iktidardaki Muhafazakar Partiden 70 milletvekili destek verdi.
Independent Türkçe, Reuters, AA