Avustralyalı şirketten güneş enerjisi karşılığında bira kampanyası

"Her 30 dakikada kaç şişe bira kazandığınızı görebilirsiniz"

Avustralya’da evlerin yaklaşık yüzde 20’sinde güneş enerjisi paneli kullanılıyor (Unsplash)

Avustralya'da bir bira şirketi, güneş enerjisiyle üretim yapma hedefine ulaşmak için hanelere güneş enerjisi karşılığında bira teklif ediyor.

Ashai Group'a ait Carlton and United Beweries (CUB) şirketi, 2025'e kadar tamamen güneş enerjisiyle üretime geçmeyi planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, bu planı gerçekleştirebilmek için Melbourne sakinlerine kullanmadıkları güneş enerjilerini vermeleri karşılığında Victorian Bitter marka biralarından teklif ediyor.

CUB, bira karşılığında aldığı güneş enerjisini çoğunlukla Melbourne'deki fabrikasında kullanmayı amaçlıyor.

Şirket, ayrıca 2019'da açılan Karadoc güneş enerjisi çiftliğinden satın aldığı yıllık 74 bin megawatt saatlik elektriği kullanıyor. Bu da yaklaşık 7 bin 500 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek bir değer.

Victorian Bitter birasının pazarlama genel müdürü Brian Phan, "Avustralya güneşinin altında Big Cold Beer (Victorian Bitter birasının bir diğer adı) içmekten daha iyi olan tek şey, bunu yaparken bir yandan da bira kazanmak" dedi.

Kampanyaya katılmak isteyenler, çevreci enerji sağlayıcısı Diamond Energy şirketiyle anlaşmalı olmalı.

Enerji şirketiyle bira üreticisi arasındaki anlaşmaya göre kullanıcıların güneş enerjisi şebekesine yaptıkları her 30 Avustralya Doları (yaklaşık 185 TL) değerindeki katkı, şirket tarafından 50 Avustralya Doları (yaklaşık 310 TL) değerindeki 24 kutu birayla karşılanacak.

Blokzincir enerji ticaret platformu Power Ledger'ın kurucusu Jemma Green, "Her 30 dakikada kaç şişe bira kazandığınızı görebilirsiniz" dedi.

Power Ledger, anlaşma kapsamında kullanıcıların ana şebekeye ne kadar güneş enerjisi sağladığını takip edecek.


Independent Türkçe, Reuters, Brewers Association, Solar Quotes

DAHA FAZLA HABER OKU