Jodie Foster kariyeri boyunca en çok gurur duyduğu filmin yapımında yer almadığını açıkladı

Ünlü oyuncu, 1995'te Cannes'da izlediği filmden çok etkilenmiş

Mathieu Kassovitz'in yönetmenliğini yaptığı Protesto'nun başrollerinde Vincent Cassel, Hubert Kounde ve Said Taghmaoui yer almıştı (IMDb) 

Jodie Foster, Fransız filmi Protesto'yu (La Haine) Amerika'ya tanıtmakta oynadığı rolden hâlâ gurur duyduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Sunday Times'a konuşan oyuncu, son projelerinden ve en çok gurur duyduğu filmler de dahil bugüne kadarki kariyerinden bahsetti.

Foster, hangi filmini hayranlarının "sonsuza kadar" izlemesini isteyeceği sorulduğunda, 1976 tarihli Taksi Şoförü'nün (Taxi Driver) şimdiye kadar yaptığı en iyi film olduğuna inandığını, ardındansa 1991 tarihli Kuzuların Sessizliği'nin (Silence of the Lambs) geldiğini söyledi.

Bununla beraber Foster, daha sonra şunları söyledi:

Üstelik kendi yaptığım bir film değil ama ABD'de vizyona girmesini sağladığım, Protesto diye bir film var. Bu kadar harika olduğuyla hiçbir alakam olmasa bile en çok gurur duyduğum film o.

Foster, 1995 Cannes Film Festivali'nde izlediği filmde Mathieu Kassovitz'in Paris'teki gençlik şiddeti ve polis vahşeti tasvirinden o kadar etkilenmişti ki, kendi prodüksiyon şirketi Egg Pictures aracılığıyla filmin ABD dağıtımını ayarlamayı sağlamıştı.

 

 

Foster'ın Benedict Cumberbatch'le karşılıklı yer alacağı yeni filmi The Mauritanian, 11 Eylül'ün ardından hiçbir suçlama olmaksızın ABD'nin 14 yıl boyunca Guantanamo'da hapsettiği ve işkence yaptığı Muhammed Veled Salahi'nin hayat hikayesini konu alıyor.

Foster, kısa süre önce, hikayenin "beyaz kurtarıcı" bakış açısını desteklediği yönündeki suçlamalara karşı filmi savunmuştu.

 

afp.jpg

Jodie Foster'a en çok gurur duyduğu filmler soruldu (AFP)

 

Geçen hafta The Guardian'a konuşan Foster, şunları söyledi:

Bana bir beyaz kurtarıcı filmi gibi gelmiyor. Ve yapımcıların bu konuda epey dikkatli olduğunu düşünüyorum.

Bu, Muhammed'in onun bakış açısından anlatılan hikayesi. Bir belgesel gibi diğer karakterlerin perspektiflerini vermek amacıyla Muhammed'in bakış açısından çıktığımız anlar var.

Film, 1 Nisan'da Amazon Prime Video'da yayımlanacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU