Kraliçe II. Elizabeth'in hiç görülmemiş fotoğrafları yayımlandı

Fotoğraflar Kraliçe'nin gençliğindeki yaşamına dair ipuçları veriyor

Kraliyet ailesi, Meghan ve Henry'nin söyleşisindeki "ırkçılık" iddialarıyla son dönemde gündemden düşmüyor (Fotoğraflar: ITV)

Kraliyetle ilgili yeni bir belgeselle birlikte yayımlanan Büyük Britanya Kraliçesi'nin fotoğrafları, devlet başkanını çoğu kişinin daha önce hiç görmediği bir şekilde gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ITV kanalının The Queen Unseen isimli belgesel dizisi, ev görüntülerinin de bulunduğu hükümdarın gündelik ve daha önce hiç görülmemiş karelerini seyircilerle paylaşacak.

Belgeselin ilk bölümü, 1 Nisan Perşembe günü Kraliçe'nin 95. doğum günü için yayımlanacak.

Program yaklaşırken yayımlanan fotoğraflardan birinde 25 yaşındaki Kraliçe, 1951'deki Kanada gezileri sırasında Prens Philip'le birlikte bir atlı kızaktayken görülüyor.
 

the_queen_unseen_02.jpg
Kraliçe ve Edinburgh Dükü atlı kızakta


Başka bir fotoğrafta hükümdar, 1953'ün Noel Günü'nde, Yeni Zelanda'daki resmi bir gezi sırasında bir film kamerası taşırken görülüyor.
 

ezgif-4-2ef7efe1e5f2.jpg

1953'teki Noel'de Kraliçe Yeni Zelanda'da


Yeni belgesel Kraliçe'yi yalnızca bir Kraliyet mensubu değil aynı zamanda bir anne, eş, aşçı, hayvan sever ve uzman bir binici olarak da gösterecek.

Kraliçe hakkındaki yakın tarihli başka bir belgeselde, bir kraliyet yazarı 94 yaşındaki Kraliçe'nin oğluyla, Galler Prensi'yle ilişkisi üzerine konuşmuştu.

Clive Irving, hükümdarın Charles'a kıyasla küçük oğlu Prens Andrew'e karşı "açıkça daha sevgi dolu" olduğunu öne sürdü.
 

ezgif-4-9970195710e8.jpg

Kraliçe 1951'de Kanada gezisinde 


Yeni biyografi kitabı The Last Queen'in yazarı Irving, Charles'ın, Kraliçe'nin "görev anlayışına" "asla uygun yaşamayacağını" iddia etti.

Channel 4 televizyon kanalının pazar günü yayımlanan Queen Elizabeth: Love, Honour and Crown isimli belgeselinde konuşan Irving, Galler Prensi'nin Kraliçe'yi "şaşırttığını" ve onu "gerçekten asla anlamadığını" söyledi.
 

the_queen_unseen_05.jpg

Kraliçe, adı Elizabeth olan bir inekle 1992 yılında Windsor'da


Irving şunları söyledi: 

Kraliçe, Charles konusunda devamlı hüsrana uğruyor. Onu gerçekten hiç anlamadı. Charles onu şaşırtıyor.

Ve işte bu yüzden (Kraliçe) bugüne kadar Charles'a kıyasla Andrew'e karşı açıkça daha sevgi dolu ve Andrew'e karşı daha anlayışlı oldu.

Kraliçe'nin "gerçekten adanmış görev anlayışı"nı değerlendiren Irving, şunları söyledi:

Kraliçe'nin etrafındaki kimse bu hususta aynı düzeyde değil. Kendi ailesi de bu düzeyde değil. Charles bu düzeye asla ulaşamıyor.

Majesty dergisinin genel yayın yönetmeni Ingrid Seward da televizyon programında yer aldı ve Charles'ın "küçük kardeşi Andrew'in tam karşıtı" olduğunu ileri sürdü.

Seward şunları söyledi:

(Andrew) olmak istediğinde gürültücü, ukala veya çok büyüleyici olabilir. Kibirli ve kaba olabilir, kendi babasının bazı özelliklerine sahip.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU