Kişilik tahmin eden Japon renk tablosu viral oldu

"Garip ve çekici" misiniz, yoksa "geliştirilebilecek becerilere" mi sahipsiniz?

Viral tablo, her doğum gününün karşılık geldiği rengi gösteriyor (Unsplash)

Viral olan tablo, kişilik özelliklerinizi ve doğum gününüzle uyumlu size özel rengi gösterdiğini iddia ediyor.

Japonya'da oluşturulan tablo, dört yılda bir şubat ayına eklenen artık günü de dahil ederek her rengin yılın bir günüyle eşleştiği 366 farklı tondan oluşan bir koleksiyon sunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orijinali Japonca olsa da tablonun çeviri versiyonu, doğum günlerini tanımlıyor. Örneğin saf beyaz diye tanımlanan 1 Ocak "saf, zarif ve sade" gibi özelliklere sahipken, 2 Haziran'ın mora tekabül ettiğini ve "tuhaf ve çekici" gibi özelliklere karşılık geldiğini gösteriyor.

Tablo ayrıca kişilik betimlemeleri de içeriyor: Huangtan turuncusuna karşılık gelen 1 Ekim'de doğanlar "sanat ve sporda üstün olan aktif kişiler" diye tanımlanıyor.

Diğer doğum günleri için kişilik tanımlayan ifadeler o kadar spesifik değil. Lal taşı kahverengisiyle ilişkilendirilen 22 Haziran sadece "dost canlısı bir kişi" tarifini yapıyor.

Ayrıca çok da övgü dolu olmayan bazı doğum günleri de var, örneğin 29 Mayıs'ın tanımında şöyle yazıyor:

Becerileri her zaman geliştirilebilecek bir kişi.

Kişiliğe, renge, "renk sözcüklerine" ve doğum rengi adına göre ayırmasının yanı sıra tablo, her doğum günü rengi için HTML'deki renkleri tanımlamada kullanılan onaltılık biçim olan HEX kodunu da içeriyor.

DesignTaxi internet sitesine göre tonların anlamları "renk teorisiyle tutarlı görünüyor". Renk teorisi hem renkleri kullanma ve karıştırma bilimiyle sanatı hem de duyguların belirli tonlarla nasıl etkilendiğini ve iletildiğinin arkasındaki psikoloji.

 

 

Tablo muhtemelen kendinizle ilgili bir yıldız falında bulacağınızdan daha kesin bilgi içermese de web tasarımcıları ya da belirli duyguları uyandırmak için kullanılabilecek ton arayanlar için yararlı bir araç olabilir.

DesignTaxi, "Neticede bu web sitesi bir HTML ve CSS kaynağı olma amacını taşıyor" diye belirtiyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU