Elon Musk'tan "Bu kadar açgözlülük ahlaka aykırı" diyen Bernie Sanders'a yanıt

Musk, servetini eleştiren senatöre "Hayatın daha fazla gezegeni kapsamasına yardım etmek ve bilincin ışığını yıldızlara taşımak amacıyla kaynakları biriktiriyorum" yanıtını verdi

Elon Musk, Aralık 2020'de Berlin'de Axel Springer medya ödülleri töreninde (AP)

Elon Musk ve Jeff Bezos'un servetini sert sözlerle hedef alan ABD'li Senatör Bernie Sanders'a Musk'tan yanıt geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son seçimlerde Demokrat Parti'den ABD Başkanı olmaya çalışan Sanders, perşembe günü paylaştığı tweet'inde "Amerika tarihinde Elon Musk ve Jeff Bezos'un bu ülkede en alt düzeydeki halkın yüzde 40'lık bölümünden daha fazla servete sahip olduğu bir zamanı yaşıyoruz. Bu düzeyde bir açgözlülük ve eşitsizlik ahlaka aykırı. Ve sürdürülebilir değil" ifadelerini kullanmıştı.

Tesla'nın ve uzay ve havacılık şirketi SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk, dün bu tweet'e şu ifadelerle yanıt verdi:

Hayatın daha fazla gezegeni kapsamasına yardım etmek ve bilincin ışığını yıldızlara taşımak amacıyla kaynakları biriktiriyorum

Sanders'ın Musk'ın yanıtına tepkisi gecikmedi. Vermont Senatörü, tweet'inde "Uzay yolculuğu heyecan verici bir fikir ama şu anda Dünya'ya odaklanmamız ve ilerici bir vergi sistemi yaratmamız gerek. Böylece çocuklar aç kalmaz, insanlar evsiz kalmaz ve tüm Amerikalılar sağlık hizmetlerine sahip olur. Amerika'daki eşitsizlik düzeyi ahlaka aykırı ve demokrasimize bir tehdit" diye yazdı.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 180 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanını korurken Elon Musk'ın serveti 162 milyar dolardan fazla. Sanders daha önce, pandemide daha da zenginleşen bu isimlerin ödedikleri vergilerin artırılması gerektiğini belirtmişti.


Independent Türkçe, Business Insider, RT

DAHA FAZLA HABER OKU