Cara Delevingne cinsel kimliğiyle barışmadan önce intiharın eşiğine geldiğini açıkladı

Bu hafta Gwyneth Paltrow'un Goop isimli podcast'ine katılan süpermodel, panseksüelliği sebebiyle yaşadığı depresyondan ve kendisinin bu parçasını "sevmeyi" nasıl başardığından bahsetti

Ünlü model oyunculuk kariyerine 2012 yapımı Anna Karenina filmiyle başlamıştı (Reuters)

Manken Cara Delevingne, cinselliğiyle yüzleşmesinin intihara meyilli hissetmesine yol açtığını açıkladı.

Kendisini panseksüel olarak tanımlayan 28 yaşındaki süpermodel, Gwyneth Paltrow'un sunduğu sağlıklı yaşam podcast'i "Goop"ta cinselliğini kabullenmekle yüzleştiğinde "büyük bir depresyon" yaşadığını ve halen ara sıra "sadece heteroseksüel olmayı" dilediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisini panseksüel olarak tanımlayan kişilerin çekici bulduğu kimseler toplumsal cinsiyet kimliği veya biyolojik cinsiyetle sınırlı olmuyor.

Oyuncu ve model, depresyonunu ve "hayatındaki intihara meyilli anları", "çok fazla utanç duyduğu" cinsel çırpınışına bağladığını belirtti.

Oyuncu şu açıklamaları yaptı:

Hiç gey tanıdığım yoktu. Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum ve esasen büyürken pek de fark etmediğim şekilde homofobik olduğum gerçeğinden haberdar değildim. Kendi kendime, aynı cinsiyetten (partnerler) olma fikrinden tiksiniyordum. 'Aman Tanrım, asla yapmam, bu iğrenç, ıyy' diye düşünüyordum.

Delevingne şunları ekledi:

İçimde hâlâ 'Ah, keşke heteroseksüel olabilseydim' diyen bir kısım var. O yanım hâlâ duruyor. Gerçekten karmaşık. Ama esasen (şimdi) çok sevdiğim ve kabul ettiğim parçam da bu.

Daha sonra kendi modellik kariyerine değinen Delevingne, nasıl daha androjen bir tarz edindiğini anlattı.

Çok mutsuzdum ve özellikle de bir model olarak kendi gerçeğimi takip etmiyordum.

Tüm o kalıplara sığma meselesi, ben androjen bir insanım. Kadın olmayı, giyinmeyi ve tüm bunları seviyorum ama aynı zamanda kaba ve itiş-kakış bir "erkek" olmayı da seviyorum. Sadece bir insan olmanın ve neredeyse bir hayvan olmanın akışkanlığı içinde çok daha fazla rahat hissediyorum çünkü olduğumuz şey bu. Kendi iç güdülerimize güvenmek.

BBC geçen yıl, Delevingne'in "zihnini ve vücudunu riske atacağı" Planet Sex (Cinsiyet Gezegeni) isimli 6 bölümlük bir belgesel sunacağını duyurmuştu.

Ünlü süpermodel basın açıklamasında "Alışılmadık ya da farklı kabul edilen hisleri anlamakta zorlanan 14 yaşındaki halim için böyle bir diziyi izlemenin ne kadar anlamlı olacağını hayal dahi edemiyorum" demişti.

Dizimiz tek bir gencin bile ebeveynleriyle daha kolay iletişime geçmesine yardımcı olursa, bu diziyi yapmaktaki birçok hedefimizden birine ulaşmış olacağız.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU