ABD'de polisin siyahi bir babayı kucağında çocuk varken vurduğu anlar kameraya yansıdı

Olayın hemen öncesinde Bolden'ın kız arkadaşı 911'i arayarak, oğlunun bu kişi tarafından kaçırıldığını söylemişti

Arizona eyaletinin Phoenix kentinde polisin, siyahi bir adamı kucağında ufak çocuğu olduğu halde vurarak öldürdüğünü gösteren görüntüler yayımlandı.

Phoenix Polis Teşkilatı pazartesi günü paylaştığı kamera kayıtlarıyla, 9 Ocak'ta meydana gelen olayın hemen öncesinde ve vurulma hadisesi sırasında neler yaşandığını aktardı.

New York Post'un haberine göre, 37 yaşındaki Paul Bolden'ın bir otelin önünde vurulmasıyla sonuçlanan olayın öncesinde polise bir ihbar geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bolden'ın kız arkadaşı 911'i arayarak, oğlunun bu kişi tarafından götürülmekte olduğunu ve Bolden'ın silah taşıdığını söyledi.

Kadının, yardım için aradığı esnada kaydedilen ve polis tarafından paylaşılan konuşma sırasında, "Bebeğimi aldı. Elinde bir silah var ve dolu. Bebeği götürdü. Onu öldürmeye çalışıyor, ateş ediyor… Oğlumu aldı. Oğlumu çaldı" dediği duyuldu.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerinin, Bolden'dan silahını bırakmasını istemesi kamera kayıtlarına yansıdı.

Bir memur da telsizde görüştüğü yetkililere, "Şu anda bir rehinesi var. Silahı var, şimdiden bir kurşun sıktı. Daha fazla birime ihtiyacımız var, tüm trafiği durdurun" dedi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre Bolden'ın silahını çocuğa ve civardaki kişilere doğrulttuğu, sonrasında da polisin tüfeğini ateşlediği iddia edildi.

Açılan ateşin ardından polis ekiplerinin olay yerine koştuğu ve ağlayan bebeği alıp ekip aracına koyduğu belirtildi.


Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU