Bridgerton: Lady Whistledown'ın kimliği neden kitaplardan önce açığa çıktı?

Bridgerton dizisinin şoke edici ilk sezon finali Lady Whistledown'ın kimliğine dair önemli bir değişiklik yapmıştı

Lady Whistledown'ın kim olduğu sorusu ilk sezonun merak edilen en büyük sorusuydu (Netflix)

*UYARI - Spoiler içerir*

Julia Quinn'in romanlarından uyarlanan Netflix'in sürpriz bir başarı elde eden dizisi Bridgerton, Lady Whistledown'ın kimliğini kitaplardan çok daha önce açık etti.

Quinn'in 8 kitabının her biri farklı bir Bridgerton çocuğuna odaklanıyor ve her ne kadar dizinin ilk sezonunda Bridgerton kardeşlerin tamamı görünse de ilk sezon temel olarak "Duke and I" kitabına dayanıyor ve Daphne Bridgerton'la Hastings Dükü Simon'ın hikayesini konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi kitaptan pek çok açıdan farklılaşıyor ancak ilk sezonun en büyük anlarından biri Quinn'in roman serisinin birinci kitabında yer almıyordu.

Kitaplarda Lady Whistledown'ın kimliği dördüncü kitap olan “Romancing Mister Bridgerton”a kadar ifşa edilmez. Hikaye Colin Bridgerton ve duygusal açıdan ilgi duyduğu Penelope Featherington'a odaklanıyor. Hikaye Penelope Featherington'ın Lady Whistledown olduğu da ortaya çıkarıyor.

Penelope'nin ikinci kişiliği, ilişkilerinde bir çatışma noktası halini alıyor. Lady Whistledown hayatının özel ayrıntılarını sürekli yayımlayarak Colin için bir baş belasına dönüşüyor ancak "Romancing Mr. Bridgerton"dan önce kimliği bir sır gibi korunuyor.

Ancak Netflix gizemli karakterin kimliğini çok daha erken bir dönemeçte, "After Rain" isimli sezon finalinde açık etti. Screen Rant'in haberine göre böylesi bir tercihte bulunulmasının sebebi ilk sezonun en büyük sorusunun yarattığı gerilimi çözmenin harika bir yolu olmasıydı.

Julia Andrews'un seslendirdiği Lady Whisledown izleyicileri diziye bağlayan temel öğelerden biriydi ve fragmanlarda yoğun biçimde yer almıştı. Dolayısıyla dizinin yapımcıları gizemli karakterin kimliğini açığa çıkararak izleyicilerin merakını gidermek istemiş olabilir.

Öte yandan düşük bir ihtimal de olsa Netflix'in diziye ikinci bir şans vermeyebileceği olasılığı da böylesi bir tercihte etkili olmuş olabilir. 

Ancak bu tüm sırların ortaya döküldüğü anlamına da gelmiyor. Penelope'nin ortaya çıkması cevapladığı kadar yeni soruları da beraberinde getirdi. 

Lady Whistledown dizide Simon ve Daphne'yle birlikte en öne çıkan karakterler arasında ancak Penelope çok daha küçük bir rolde. 

Penelope'nin neden ve nasıl Lady Whistledown'a dönüştüğü ve ikinci kişiliği üzerinden elde ettiği güçle neler yapmayı planladığı henüz bilinmiyor. Dizinin yeni sezonlarında bu sorular da açığa çıkacak gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU