Altı goril koruyucusu tuzağa düşürülerek öldürüldü

Önceki saldırılarda, ülkenin doğusundaki toprakları ve doğal kaynakları kontrol etmek için savaşan çeşitli milisler suçlanmıştı

Virunga Milli Parkı, küresel çapta dağ gorilleri nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği yapıyor (Reuters)

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) nesli tükenmek üzere olan dağ gorillerinin sığınağı olan Virunga Milli Parkı'na girerek pusu kuran silahlı adamlar en az 6 korucuyu öldürüp birçok kişiyi de yaraladı.

Reuters'ın haberine göre Virunga sözcüsü Olivier Mukisya, saldırganların kimliğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Goril koruyucularını hedef alan daha önceki saldırılarda, ülkenin doğusundaki toprakları ve doğal kaynakları kontrol etmek için savaşan çeşitli milisler suçlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mukisya, Reuters'a verdiği röportajda, "Bu üzücü haberi teyit ediyoruz. Bir grup silahlı adam, Nyamitwitwi bölgesinde, Virunga Milli Parkı'nın ortasındaki yerlerimize saldırdı" dedi.

Yakın tarihte hafızalarda yer eden en ölümcül saldırılarda 200'den fazla korucu hayatını kaybetmiş, geçen yıl nisan ayında gerçekleşen bu tür bir saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti.

KDC'nin doğusunda onlarca silahlı grup faaliyet gösteriyor. Bu gruplar arasında, çatışma, açlık ve hastalıktan milyonlarca kişinin ölümünü beraberinde getiren iç savaşlara katılmış milisler de bulunuyor.

Virunga Milli Parkı, Orta Afrika'nın ormanlarla kaplı yanardağ bölgesinde yer alıyor ve küresel çapta dağ gorilleri nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği yapıyor.

Afrika'nın en eski milli parkı ve en büyük tropikal yağmur ormanı rezervi olan bu bölge, 7 bin 800 kilometrelik bir alanı kapsıyor.


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU