Trump, medyanın Dr. Fauci'ye paye vermesini çekemedi: "O benim için çalışıyor"

Başkan seçilen Joe Biden, Dr. Fauci'yi sağlık ekibine çoktan dahil etti

Dr. Fauci 2020 boyunca, pandeminin ele alınması hususunda Trump'la kamuoyu önünde bir dizi anlaşmazlık yaşamıştı (AFP)

ABD'de koronavirüs pandemisini yönetmedeki rolü sebebiyle medyanın ilgisini hak ettiğine inanan Başkan Donald Trump, basında ülkenin en üst düzey bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci hakkında çıkan olumlu haberlere sinirlendi.

Trump pazar günü paylaştığı tweet'te şu ifadeleri kullandı:

Dr. Fauci topalakım medya tarafından, onların sözleriyle, inanılmaz bir iş çıkaran büyük bir uzman diye nasıl da saygı görüyor ama Fauci benim ve Trump Yönetimi adına çalışıyor ve yaptığım iş için kimse hakkımı teslim etmiyor.

Vay be, yani bu daha çok Yalan Haber olabilir mi?

Dr. Fauci, Beyaz Saray'ın koronavirüs görev gücü üyesi olsa da pandemi süresince Trump'la sık sık kamuoyu önünde ihtilafa düşerken görülmüştü. ABD Başkanı seçilen Joe Biden ise çoktan Dr. Fauci'yi salgınla mücadelede görev alacak sağlık ekibinin üyelerinden biri olarak belirledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dr. Fauci ile Trump arasındaki anlaşmazlıklar, Kovid-19'un yayılmasını kontrol altına almak için maske takılması gibi hususları da içeriyordu. Aslına bakılırsa Trump, 3 Kasım seçimleri öncesi Miami'deki bir seçim mitingi sırasında, kalabalığın slogan atarak talep etmesi üzerine seçim bittikten sonra Dr. Fauci'yi kovacağını bile ima etmişti.

Trump'ın çıkışı, epidemiyolog Fauci'nin yeni bir programda, ABD Başkanı'nın koronavirüs kaynaklı toplam can kaybının abartıldığı iddiasına itiraz etmesinin ardından geldi.

Başkan o sırada paylaştığı bir tweet'te şunları yazmıştı:

ABD'deki Çin virüsü vakaları ve ölümleri, (Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin) birçoğu kasten çok yanlış ve düşük raporlama yapan diğer ülkelere kıyasla saçma saptama yöntemi yüzünden çok fazla abartılıyor.

Şüphe duyduğunuzda Kovid deyiversiniz.

Yalan Haberler!

Dr. Fauci ise ABC News'e yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

Tek yapmanız gereken şey siperlere girmek, hastanelere gitmek ve sağlık çalışanlarının neyle mücadele ettiğini görmektir. Çok stresli durumlara maruz kalıyorlar.

Ülkenin birçok yerinde hastanelerde yatak kapasiteleri sınırları zorluyor, insanlara verecek yatak kalmıyor, şimdi bitmiş haldeki eğitimli personel sayısı da tükeniyor. Bu gerçek, bu yalan değil, gerçek.

Salgında en büyük kaybın yaşandığı ABD'de pandeminin başından bu yana 2 milyon civarınca vaka ve 345 binin üzerinde ölüm kayıtlara geçti. ABD aşı uygulamasına çoktan başladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU