Joe Biden ve eşi, Noel mesajlarında Kovid'den ölenleri andı: Bu acıyı biliriz

"Kutlamalarımız sönükleşmiş olsa bile bu durumun sonsuza dek sürmeyeceğini ve daha parlak günlerin yolda olduğunu biliyoruz"

Başkan seçilen Joe Biden'la eşi Dr. Jill Biden cuma sabahı Twitter'da içten bir Noel mesajı paylaşarak, izleyenlere epey zorlu geçen yılda birbirlerine destek olmak için ellerinden geleni yapmaları çağrısında bulundu.

Biden sözlerine şöyle başladı:

Mutlu Noeller, iyi tatiller. Jill ve ben tatil döneminde sizlere ve ailelerinize neşe, sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Bununla birlikte ülkemizde pek çoğunuzun epey zorlu bir sene geçirdiğini biliyoruz. Ve bu tatil sezonu bizlere umudu, ortak insanlığımızı ve birbirimize karşı sorumluluğumuzu hatırlatıyor.

Biden konuşmasını pandemiden, yaygın işsizliğe ve tatil döneminde aile fertlerinden ayrı kalmanın acısına, ülkenin karşı karşıya olduğu çok sayıda sorundan bahsederek sürdürdü:

Yurttaşlarımızın pek çoğu iş bulmakta, kelimenin tam anlamıyla eve ekmek götürmekte, kiralarını ya da ev kredilerini ödemekte zorluk çekiyor. Bu dünyada birbirimizle ilgilenmek, elimizden geleni vermek, hem dostlarımız hem de tanımadıklarımız için destek ve umut kaynağı olmak için bulunduğumuzu hatırlıyoruz.
 


Biden'ın eşi Dr. Jill Biden da video mesaja katılarak seçilmiş başkanın iyilik çağrısını vurguladı:

Pek çok aile, sevdikleri birini kaybetmiş oldukları ilk Noel'lerini geçirecek. Joe ve ben bu acıyı biliriz. Kederli zamanlarda söylenmiş güzel bir sözün de ne kadar kıymetli olabileceğini biliriz. Bu tatil sezonu aynı zamanda şükranlarımızı sunacağımız bir zaman. Ön saflarda ve kritik hizmetlerde görev alarak canlarını hepimiz için tehlikeye atan çalışanlarımıza, olağanüstü bir bilimsel atılım olan aşıları üretmek için çalışan bilim insanlarına ve araştırmacılara minnettarız.

Evlerinden ve onları özleyen sevdiklerinden uzaktaki ordu mensuplarımızı da yad ediyoruz. Ailemiz fedakarlığınızı biliyor ve kalplerimiz sizinle.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözü devralan Joe Biden bu kez kendi ailesinin tatil geleneklerinden bahsederek eşiyle birlikte adet edindikleri kutlamalardan vazgeçeceklerini söyledi:

Biden ailesinin Noel arifesi için hazırladığı akşam yemeğinde genelde 20-25 misafir olur ama bu sene böyle olmayacak. Ailemizi özleyeceğiz. Ama ailemizi güvende tutmak için yapmamız gereken bu. Sizlerin de bu yıl seyahatlerinizi ve aile toplantılarınızın boyutunu kısıtlamayı gözden geçirmenizi umuyoruz.

Dr. Biden mesajın devamında zor zamanlarda umutlu olma çağrısında bulundu:

Kutlamalarımız sönükleşmiş olsa bile bu durumun sonsuza dek sürmeyeceğini ve daha parlak günlerin yolda olduğunu biliyoruz.

Bu kutlu günde sevgi ve neşenin en uzak mesafeler arasında bile paylaşılabileceğini hatırlıyoruz. Ayrı ayrı kutlasak da yalnız değiliz, sevdiğimiz insanlar ve gelenekler için yenilenmiş bir şükranla bir araya gelebileceğimiz yeni yılı dört gözle bekliyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU