James Cameron'ın klasik yapıtı Titanik'te Rose'un kolyesinin hikayede yarattığı boşluk ortaya çıktı

Film, Titanik felakete giderken Jack ve Rose'un yaşadığı aşkı anlatıyordu

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerinde oynadığı film yayımlandığı dönemde büyük bir yankı uyandırmıştı (20th Century Fox/Paramount Pictures)

James Cameron'ın Titanik'i kolye anlatısında küçük bir senaryo açığına sahip.

Titanik filminin ortasında yer alan bir porte kesiti, anlatıyı güçlendirirken Rose ve Jack'in gerçekten aşık oldukları anı da işaretliyor. Filmin ilk yarısı, Rose'un nişanlısı Cal Hockey'le (Billy Zane) olan zorlu ilişkisinin yanı sıra Rose ve Jack'in felakete yol alan gemideki dostluğunu irdeliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cameron'un filminde zengin işadamı, sürekli patronluk tasladığı Jack'i yine de birinci sınıf bir akşam yemeğine davet ediyor: Rose'u hayatına son vermeye hazır göründüğü bir anda sakinleştirmesinin ödülü. Tüm bunlar, Rose'un Jack'ten nü bir resmini yapmasını istediği artık meşhur portre sahnesine giden yolu teşkil ediyor. Kate Winslet'in canlandırdığı karakter sonrasında soyunuyor ve Le Coeur de la Mer (meşhur kolye) haricinde üzerinde hiçbir şey kalmıyor.

Screen Rant'in haberine göre 1996'da yaşlı Rose kolyeyi sadece bir kez taktığını iddia ediyor ama esasen daha önce sakinleşmesi için Cal tarafından kendisine verildiğinde de takmıştı.

Titanik'in 46. dakikasında Rose, Jack tarafından kurtarıldıktan sonra odasında biraz sakin bir zaman geçiriyor. Cal, Rose'u ziyaret ediyor ve nişanlısının "melankolisinin" kaynağını açıklanamayacak biçimde anlamamış görünüyor. Yine de beraberinde bir hediyeyle geliyor: Daha önce XVI. Henry'ye ait 55 karatlık bir elmas olan Le Coeur de la Mer ile. Rose, Cal'in boynuna "Okyanusun Kalbini" takması ve aynadaki yüzüne sevgiyle bakmasından sonra, "Bu çok büyük" diyor.

Önemli olan, bu anın Rose'un Jack'le gerçekleştirdiği resim seansıyla aynı günde değil, en az bir gün önce gerçekleşmesi. Bu yüzden bazıları Rose'un kolyeyi "sadece bir kez taktığı" iddiasını senaryo hatası olarak yorumluyor. Ancak, mücevheri Rose'un boynuna Cal'ın takması sebebiyle, gerçekten "takmadığını" öne sürmek mümkün. Rose kendi zihninde, ertesi gün Jack'e modellik yapana kadar Le Coeur de la Mer'i  takma yönünde aktif bir tercih yapmamıştı.

 

 

Kolye daha sonra, filmin ikinci yarısında Cal, DiCaprio'nun karekterine karşı plan yapar ve elması bir komplo aracı olarak kullanırken önemli bir rol oynuyor. Titanik'in tartışmalı sonu, Rose'un "Okyanusun Kalbine" başından beri sahip olduğunu açığa çıkarırken, bu durum sadece bir kez taktığı iddiasına uygun görünüyor.

Rose nihayetinde Le Coeur de la Mer'i okyanusa atarak geçmişinden vazgeçiyor. Filmin kapanışı için dokunaklı bu an, anlatı boyunca sürekli güçlendirilen "asla bırakmayacağım" konseptiyle tematik bir bağ kuruyor. Eğer elmas kolye Jack'e dair olumlu ve kalıcı bir anıyı temsil ediyorsa, bu durumda Rose Cal'la herhangi bir olumsuz ilişkinin yolunu kapatmış olmalı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU