Facebook'un VR gözlüğüyle oynarken boynunu kırdığını söyleyen adamın hesapları kapatıldı

Oculus hesabındaki oyunlar 300 dolar değerindeydi

Cihazın Elite Strap adlı daha gelişmiş bir kafa bandı modeli daha bulunurken bunların bazılarının arızalı olduğu ortaya çıkmıştı (Facebook)

Bir Reddit kullanıcısı 18 Aralık’ta, Facebook’un sanal gerçeklik (VR) gözlüğü Oculus’la oyun oynarken boynunu kırdığını anlatan bir gönderi paylaştı. Daha sonraki gün bir açıklama daha yapan vibing-like-1776 adlı kullanıcı, söz konusu gönderiden sonra Facebook ve yaklaşık 300 dolar (yaklaşık 2 bin 300 TL) değerindeki oyunların bulunduğu Oculus hesabının silindiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyun oynarken düşmediğini veya sert bir yere çarpmadığını belirten kullanıcı, boynu askıdayken çektiği bir fotoğrafı paylaştı. Olaydan önceki üç gün boyunca omzunun arkasında ağrı hissettiğini söyleyen talihsiz adam, bunun giderek kötüleştiğini ve 4. günde oyun oynarken boynunda çıtlama sesi duyduğunu ifade etti.

 

ih5nr8iuot561 (1) (1) (1).jpg
Kaza esnasındaki oyun Population: One'dı (Reddit / vibing-like-177)

 

Adama göre, kullandığı cihaz Oculus Quest 2’nin kafa bandının, yaralanmasında önemli bir payı var. Zira kafa bandı, cihazın tüm ağırlığının kafanın arkası tarafından desteklenmesine bu yüzden de bu bölgenin çok fazla zorlanmasına sebep oluyor.

Olaydan sonra hastaneye giden adam, omurgayı oluşturan kemiklerden birinin yerinden çıktığını ve çatladığını söyledi. Doktorun kendisine omurgayı oluşturan kemiklere bağlı kas ve bağların, omzun arkasındaki bir kas nedeniyle baskı altında olduğunu, bu kasılmanın söz konusu kemikleri çatlatacak kadar kötü olduğunu söylediğini aktardı.

Reddit’te 19 Aralık’ta başka bir gönderi paylaşan vibing-like-1776, hesaplarının silindiğini, yaşanan olaydan dolayı Oculus’u suçlamadığını ama söz konusu gönderi dışında başka hiçbir neden olmadığının altını çizdi.

Sosyal medya devi gönderdiği geri bildirimde, kullanıcının Facebook Hizmet Koşulları’nı ihlal ettiğini bildirdi. Reddit’teki birçok kişiyse adamın Facebook’a dava açmasını önerdi.

Facebook, 2012’de kurulan Oculus’u 2014'te 2 milyar dolara (yaklaşık 15 milyar TL) satın almıştı. Bugünlerde Oculus, sektörün en büyük firmaları arasında yer alıyor. Kazaya sebebiyet veren cihazsa 13 Ekim 2020’de piyasaya sürülmüştü.

 

Independent Türkçe, The Gamer, CNBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU