Vikings'de Bjorn'un annesi neden Aslaug yerine Lagertha oldu?

Dizide bir dizi karakter gerçek hayattan esinlenerek oluşturulmuştu ve Bjorn karakteri de bunlardan biri

Dizide Aslaug ve Lagertha arasındaki rakabet izleyicilerin merakını diri tutan önemli gerilimlerden biriydi (History)

Bjorn Ironside, Vikings dizisinin ana karakterlerinden biri ve aynı zamanda Ragnar Lothbrok ve Lagertha’nın en büyük oğlu. Ancak ebeveynleri başta olmak üzere Bjorn’un gerçek hayattaki hikayesi daha farklıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

History Channel’da yayımlanan ve Michael Hirst’ün yarattığı dizi her ne kadar tarihsel uygunluğa özen gösterse de Viking kültürüne ve karakterlere dair çeşitli ayrıntılarda yeterli kanıt olmaması nedeniyle içerik sorumlularının pek çok şeyi el yordamıyla oluşturması gerekti. 

Screen Rant'in haberine göre dizideki diğer karakterlerin aksine Bjorn gerçek hayattaki bir kişiye dayanıyor. Bjorn, efsanevi İsveç kralı ve Munsö Hanedanı’nın ilk hükümdarıydı. 

Fakat Ragnar Lothbrok ve oğullarına dair tarihi efsanelerde esasen Bjorn, Ragnar ve Aslaug’un oğlu. Efsanelere göre Bjorn aynı zamanda Hvitserk, Ivar ve Sigurd’un da kardeşiydi. 

Bununla birlikte Bjorn dizide Lagertha ve Ragnar’ın oğlu ve ikinci sezonda hayatını kaybeden Gyda’nın kardeşi olarak tasvir edilmişti. Ayrıca Aslaug, Ragnar ve Lagertha’nın ailesini yok eden ve birçok soruna yol açan kadın olarak resmedilmişti. 

Vikings’in yaratıcıları her ne kadar Bjorn’ün ebeveynlerinin neden değiştirildiğini açıklamasa da bu muhtemelen anlatının daha çarpıcı hale getirilmesi için tercih edildi. İzleyiciler de Bjorn gibi Ragnar ve Lagertha’nın ayrılışına tanıklık etmekle kalmamış, bu değişiklik Bjorn’ün izleyebileceği Lagertha gibi güçlü bir kadın figür yaratmıştı. 

Bu değişiklik aynı zamanda Ragnar’ın çocukları arasındaki çekişmeyi alevlendirerek diziyi daha merak uyandırıcı hale getirmeye de yaramıştı. Ancak tarihi kaynakların da Bjorn’un gerçek kişiliğine dair kesin kanıtlar sunmadığının altını çizmek önemli. Bu açıdan Bjorn’un bir dizi farklı kişinin birleşimi olması da olası. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU