V for Vendetta'nın yaratıcısı: Süper kahraman filmleri kültürel çürümeye neden oluyor

Alan Moore süper kahraman filmlerine ve genel olarak film endüstrisine dair konuştu

Moore, Watchmen ve V for Vendetta gibi çizgi romanların uyarlamaların ardından dünya çapında bir tanınırlığa ulaşmıştı (Mitch Jenkins/The New York Times)

Watchmen, V for Vendetta ve Batman: The Killing Joke gibi çizgi romanların yaratıcısı Alan Moore verdiği yeni röportajda modern süper kahraman filmlerinden hoşlanmadığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Taxi Driver, Goodfellas gibi filmlerin yönetmeni Martin Scorsese de benzer açıklamalar yapmış ve "Marvel filmleri sinema değil" demişti. 

Screen Rant'in haberine göre yeni süper kahraman filmlerinin sinemayı bozduğunu düşünen Moore şu ifadeleri kullandı:

Artık çoğu insan çizgi romanları süper kahraman filmleriyle özdeşleştiriyor. Bu benim açımdan başka bir zorluk katmanı ekliyor. Tim Burton’ın Batman filminden bu yana süper kahraman filmi görmedim. Sinemayı bozdular ve kültürü de bir dereceye kadar bozdular.

Birkaç yıl önce yüz binlerce yetişkinin, 50 yıl önce 12 yaşındaki erkek çocuklarını eğlendirmek için yaratılan karakterleri görmek için sıraya girmesinin hayli endişe verici bir işaret olduğunu düşündüğümü söylemişti. Bu tehlikeli görünüyordu, nüfusu çocuklaştırıyordu.

Bu tamamen tesadüf olabilir fakat 2016’da Amerikan halkı Nasyonal Sosyalist bir mandalinayı seçtiğinde ve Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldığında en yüksek hasılat yapan 12 filmden 6’sı süper kahraman filmiydi.

Birinin diğerine neden olduğu söylenemese de bence ikisi de aynı şeyin belirtileri: gerçekliğin reddi ve basit ve sansasyonel çözümler bulma isteği.

Moore’un sözleri her ne kadar sert eleştiriler içerse de hayranlarını çok fazla şaşırtmışa benzemiyor. Moore düşüncelerini açıkça ve samimi biçimde açıklamasıyla biliniyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU