Game of Thrones’un öncesini konu alacak dizide Kral Viserys Targaryen’i kimin canlandıracağı belli oldu

Targaryen ailesine odaklanacak dizide kimlerin rol alacağı belirlenmeye başladı

Game of Thrones'un son sezonu aceleye getirildiği yönündeki eleştirilerle topa tutulmuştu (HBO)

Game of Thrones’da geçen hikayelerin öncesini konu alacak House of the Dragon’da yer alacak oyunculardan ilki belli oldu. HBO’da yayımlanacak dizide Kral Viserys Targaryen’i Paddy Considine canlandıracak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre Considine dizide yer alacağı duyurulan ilk oyuncu oldu. Targaryen ailesine odaklanacak dizinin 2022’de yayımlanması bekleniyor. Dizi temel olarak George R. R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire and Blood) kitabına dayanacak. 

Considine’in canlandıracağı karakterle aynı ailenin mensubu ve Emilia Clarke’ın canlandırdığı Daenerys Targaryen karakteri, Game of Thrones’un en sevilen karakterlerinden biriydi. 

Fakat 8. sezonda Daenerys’in Demir Tahta tartışmalı biçimde oturması ve daha sonra onu ölüme götürecek olaylar Game of Thrones hayranlarının tepkisini epey çekse de esasen Targaryen ailesinin Westeros’taki hükümdarlığı hayli uzun ve HBO’nun bu görkemli hükümdarlığın derinlerine ne kadar ineceği henüz belirsizliğini koruyor. 

 

reuters.jpg
Considine, House of the Dragon'da yer alacağı duyurulan ilk oyuncu oldu (Reuters)

 

Öte yandan senaryoda yer alan Considine’in karakterinin tanımı diziye dair çok ufak da olsa ipucu veriyor:

Kral Viserys Targaryen, Westeros’un lordları tarafından eski Kral Jaehaerys Targaryen’in yerine Harrenhal’daki Büyük Konsey’de seçildi. Sıcak, nazik ve saygın bir adam olan Viserys büyükbabasının mirasını devam ettirmek istiyor. Ama iyi biri olmak her zaman büyük bir kral olmaya yetmez.

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin daha önce üzerinde çalıştığı kitapları bitirmeden House of the Dragon'ın senaryosuna el atmayacağını söylemişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU