Kaptan Amerika: Süper asker serumu neden Red Skull'ı deforme etti?

Hem Rogers hem de Schmidt serumu kullanmıştı ama serumun etkisi çok farklıydı

Marvel hayranları kısa süre önce Avengers: Endgame'in ikonik savaş sahnesinde Kaptan Amerika'ya dair yeni bir hata buldu (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nde Red Skull, Steve Rogers’ın gerçek düşmanı ve esasen Kaptan Amerika’nın çarpık bir yansımasıydı. Hem Johann Schmidt hem de Rogers, Dr. Erskine’in süper asker serumunu aldı ancak Red Skull ciddi biçimde deforme oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peki serum neden iki karakter üzerinde böylesine farklı bir etki yarattı?

Dr. Erskine temel olarak Steve’e bunun serumu alan kişinin içindeki özellikleri güçlendirmesinden kaynaklandığını söylüyor. Fakat yine de bu Schmidt'in geçirdiği fiziksel dönüşümü tam olarak açıklamıyor. 

We Got This Covered'ın haberine göre Marvel hayranlarından biri Reddit’te buna dair yeni bir teori öne sürdü. Hayran düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

Sıska Steve Rogers’ın kuvvetli Kaptan Amerika’ya dönüştüğü sahnede Erskine’in ona önceden penisilin enjekte ettiği küçük bir şaka var. Penisilin aşısı göründüğünden çok daha önemliydi çünkü insan vücudu bakteriyle dolu ve süper serum mikropları da geliştiriyor. Bu nedenle öncesinde öldürülmeleri gerekiyor.

Buradan hareketle Schmidt'in içindeki bakterilerin serumla birlikte büyüdüğünü ve bunun da onun yüzünü yemelerine neden olduğunu düşünmek mümkün görünüyor. 

 

 

Filmde Johann 'Red Skull' Schmidt’in serumu kendisine enjekte ettiği gösteriliyor. Bu işe yaradı ama aynı zamanda yüzünün derisini (ve belki de tüm vücudunu) yok edecek şekilde büyüyen bakterileri de geliştirdi. Ve serum onu da geliştirmemiş olsaydı bu onu öldürebilirdi. Yani vücudu süper mikroplara karşı sürekli savaş verdiğinden yüzü mahvoldu.

Fakat ciddi deformasyona rağmen Red Skull aslında muazzam derecede uzun bir ömre sahip oldu. 1945’te Tesseract tarafından öldürüldüğü sanılıyordu ama aslında Vormir’deki Ruh Taşı’nı onlarca yıl korumakla görevlendirilerek Sonsuzluk Taşları’nın hizmetine zorlandı. 

Thanos’un değerli taşı istemesinin ardından Schmidt’in özgürlüğünü geri kazandığı doğrulanmıştı ancak intikam almak için geri dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU