Sporda 'temiz eller' operasyonu isteyen Rıdvan Dilmen'e hedefindeki isimlerden yanıt geldi

Eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen "şeytan" sözlerinin ardından NTVSpor canlı yayınında spor müdürleri Mehmet Arslan, İbrahim Seten ve İsmail Er'i hedef alan sözlerinin ardından ilk açıklamalar geldi

Fotoğraf: AA

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, hakem camiasını etkilediği eleştirilerine NTV canlı yayınında sert cevap vererek gündemi değiştirecek iddialarda bulundu.

Dilmen, önceki akşam NTV canlı yayınında isim isim kimler vatan haini kimler vatan sevdalısı açıklayacağım iddiasında bulunmuştu.

Açıklamalarında futbol camiasından birçok ismi hedef alarak, "Türkiye'de bu, bugünlük konu değil. Kendi arı kovanlarına biri çomak sokmuş gibi düşündüler. Hafife alınacak bir konu değil bu" ifadelerini kullanan Dilmen, şu çağrıyı yaptı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kesinlikle ve kesinlikle 'Temiz Eller' gibi operasyon yapması lazım. İstanbul Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'nın hepimizi, federasyonu, hakemler, temsilciler, gazetecilerin GBT'den geçirilmesi lazım. Maliye'nin ben de dahil bütün bu gazetecilerin girilmesi lazım. Nasıl vatandaşlardan vergi alınıyorsa, alınması lazım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İbrahim Seten, kendisini Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmakla suçlayan Dilmen ile ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Paylaştığı ilk twitinde Rıdvan Dilmen'i "yalancı" olarak nitelendiren Seten, şunları ileri sürdü:

Yalan makinesi Rıdvan Dilmen bütün yalanlarının hesabını verecek ama en adisine hemen cevap vereyim. Aşağıda 15 temmuz 2016 gecesi attığım tweetler. Bunları atıp FETÖ’ye dümdüz gitmiş adama FETÖ'cü iftirası atmak ş...zliktir ama şeref sende ne arar?

 

 

Ardından gülücük emojisiyle başlayan bir paylaşım daha yapan Seten, Dilmen'in Zaman gazetesine verdiği röportajın FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili kısmını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Bize FETÖcülük şantajı yapan ş...z yalancının Zaman gazetesine verdiği röportaja bakalım. Her devrin adamı Rıdvan; 2012’de bakın FETÖ şeytanına nasıl yanlamış? İnsanda biraz utanma olur.. Ama insanda olur..

 

 

Hürriyet gazetesi spor müdürü Mehmet Arslan da Dilmen hedefindeki isimler arasında yer aldı.

FETÖcü olmakla suçlanan Arslan, hakkındaki suçlamaların iftira olduğunu öne sürerek, şu paylaşımı yaptı:

Adi bir iftira... FETÖ'cü... Ben kimsenin formasını giymedim iblis. Bu iftiranın hesabını hukuk önünde vereceksin.

 

 

İsmail Er: İftiralar için adalet önünde hesaplaşacağız

Dilmen'in hedefindeki Hürriyet gazetesi Beşiktaş muhabiri İsmail Er de Twitter hesabından Dilmen'in Zaman logolu forması ve Zaman gazetesine verdiği röportajda FETÖ elebaşı Gülen'le ilgili sözlerinin yer aldığı küpürü paylaştı. Er, paylaşımında şunları kaydetti:

Yorumsuz. Zaman gazetesi forması giyerek Zaman gazetesine verdiği röportaj nedir? Ben mi FETÖ'cüyüm sen mi? Ben mi gizli kapılar arkasında bahis şirketi alıp servet yaptım sen mi? İftiralar için adalet önünde hesaplaşacağız.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapmak için NTV'yi aradığını ancak programa bağlamadıklarını çektiği video ile takipçilerine gösteren Er, 15 Temmuz günü sokağa çıktığını belirten fotoğraflar paylaştı.

 

 

Dilmen'in eleştirilerine Fatih Altaylı da katıldı

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati adlı programda Rıdvan Dilmen'in açıklamaları üzerine açıklamalarda bulundu.

"Rıdvan, arı kovanına çomak soktu" diyen Altaylı'nın açıklamaları şöyle:

Sadece 'Temiz eller operasyonu' demek doğru olmaz. Önce bir kere pisliğin ortaya çıkması lazım. 

Bunlar sporu kendilerini geçim kapısı yaptılar, spor üzerinden güç devrişirip, güç odakları oluşturup, spor kulüplerine etki etmeye çalışıyorlar.

Türkiye'de sporda FETÖ ile mücadelenin bittiğini söyledim. Rıdvan'ın söylediği şeylerin doğru olması bazı şeylerin eksik olduğu gerçeğini kaldırmıyor. Rıdvan her şeyi söyleyemiyor. Dünkü söylemleri daha netti.

'Ersin Düzen meselesini gündeme getireceğim' dedi, oraya çok girmedi. 'İbrahim Seten' dedi. Ben bunu 'BİP Organizasyonu' diye her zaman söylüyorum. Rıdvan'ın bilmediği Serdar Güzelaydın meselesi var. Bir gün Beşiktaş'tan, bir gün Galatasaray'dan, bir gün Trabzon'dan çıkmaya çalışıyor.

Rıdvan, arı kovanına çomak soktu. Özellikle Turkcell'e ilgili söyledikleri bunu gösteriyor. İbrahim Seten'le 10 yıldır görüşmedik. Benden nefret ederler. O bir palavracı vardır, Twitter'da, ismini hafızamda tutmama gerek olmayacak kişiler bunlar. 

Ben sevgili dostum Rıdvan'a şunu söylüyorum. Onunla kavga ederiz ama her gördüğümde sarılır öperim. Bu söylediklerinin tamamı doğrudur. Eksiklikleri vardır, bilmedikleri vardır. Yüzde 95'i doğrudur derim, altına imzamı atarım. Yüzde 5'ini de ben bilemediğim için.

Altaylı-Düzen arasındaki 500 bin lira polemiği

Altaylı ayrıca, TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programının sunucu Ersin Düzen'in TRT'den 400 bin, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) da 100 bin olmak üzere toplam 500 bin lira kazandığını ileri sürdü:

Günahını almayayım ama böyle böyle deniyor: Ersin Düzen, ayda 400 bin TL TRT'den, 100 bin TL de TFF'den alıyor.

Ersin Düzen ise Stadyum programı sırasında Altaylı'ya cevap verdi. 

Altaylı'yı iddiasını ispata davet eden Düzen, şöyle konuştu:

Fatih Altaylı benim için ayda TRT'den 400 bin, TFF'den de 100 bin lira maaş alıyor diye iftira attı. Yeter artık! İspatla, bir daha ekranlar benim yüzümü görmeyecek. Eğer ispatlayamazsan sen ne yapacaksın?

 

 

Canlı yayındaki açıklamaları nedeniyle kariyerinin bitme noktasına gelebileceğini belirten Düzen, sözlerini şöyle noktaladı:

Ben namusumla, lekem olmadan yaşadım bu ülkede. Burama geldi! Sürekli insanlar birbirine iftira atıyor. Meslek kariyerim sona erecek olsa bile bu konuşmayı yaptım. Bende yürek var! Çünkü benim alnım açık. Hadi bakalım iftirayı ispatlayamazsınız siz ne yapacaksınız?

Ersin Düzen ayrıca, iddia edildiği gibi 500 bin lira değil bu rakamın onda biri kadar para aldığını da sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU