Rıdvan Dilmen "şeytan" sözlerine yanıt verdi: Türk futbolunu dizayn etmeye çalışanlar hazırlansınlar, kimin kiminle olduğunu açıklayacağım

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, hakem camiasını etkilediği eleştirilerine NTV Spor canlı yayınında sert cevap verdi

Rıdvan Dilmen / Fotoğraf: AA

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun kendisini hedef alan sözlerine NTV Spor canlı yayınında yanıt verdi.

"Türk futbolunu dizayn etmeye çalışanlar yarın akşam hazırlansınlar" diyen Rıdvan Dilmen, şu ifadeleri kullandı:

Kimin vatansever olduğunu, kimin terör örgütü liderleriyle beraber olduğunu yarın akşam açıklayacağım.

Futbol oynadığı dönemde oyun tarzı nedeniyle kendisine "şeytan" dendiğini belirten Dilmen, "Bana oyun sahasındaki oyunumdan ötürü Şeytan dendi. Benim şahsiyetime karşı kimse şeytan diyemez" şeklinde konuştu.

Kendisinin Fenerbahçeli olduğunu ancak gördüğünü taraflı tarafsız söyleyen bir yapıda olduğunu aktaran Dilmen, şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olmayacak kadar hakemler konuşulacak, neler yaptılar, herkes hakem konuşuyor. Bununla ilgili de belgeleri ile bazı şeyler konuşacağım.

Ne olmuştu?

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'daki programında Trabzonspor maçının ardından Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile ilgili sert ifadeler kullandı.

"MHK ölü doğdu. Hep yeni gelen kurullarla, eski hakemler devam ediyorlar" ifadelerini kullanan Toroğlu, Trabzonspor’un ilk yarıda kazandığı ve VAR’ın devreye girmesiyle iptal edilen penaltısıyla ilgili şu görüşü savundu:

Buna penaltı vermem. Sabaha kadar konuşmama gerek yok. Bu pozisyon bana inandırıcı gelmedi. Beyazlı oyuncu, bana inandırıcı gelmedi.

Trabzonsporlu Abdülkadir’in attığı golde çizilen ofsayt çizgisinin de yamuk olduğunu ileri süren eski hakem Toroğlu, "Çizgi bana tuhaf geldi. Buna çizgi çekmiyorlar. Öbür çizgi eğik. Bunlar var ya eteklik yapabilirler, overlok… Odadaki görevli amcamlara güvenmiyorum" eleştirisini yaptı.

Maçın uzatma dakikalarında Trabzonsporlu Serkan'ın Denizlispor ceza sahasında düşürüldüğü pozisyonla ilgili de konuşan Toroğlu, Rıdvan Dilmen'i işaret ederek şu sözleri sarf etti:

Bu pozisyona düdük çalmayan hakemin, bu pozisyona VAR’a çağırmayan hakemin gözlerinden öperim. Ayıp, terbiyesizlik... Yalnız şu var: Bu hakemlerin kafasına şeytan çabuk girmiş. Hakemler akıllı adamlardır. Mesajı alırlar. Şeytan çabuk girmiş bunların kanına. Diskalifiye edilmeye başlanmışlar. Birileri diskalifiye olacak. Gücü olan, gücü yeteni götürecek bu sene. Şu ahlak noksanlığı, terbiye noksanlığı... Kusura bakmayın. Bunun eli sokmuş, kafa var. Bunun ne bacakla ne kafayla alakası yok. Bu sakat, çok net sakat. Bunda sakatlık var. Olacak şey değil, ayıp. Ahlak noksanlığı.

Erman Toroğlu'ndan iddia: MHK Başkanını Rıdvan Dilmen getirdi

Erman Toroğlu, yine A Spor canlı yayınında Galatasaray-Gaziantep FK maçının ardından çok konuşulacak iddialarda bulunmuştu.

Toroğlu, MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifasının ardından göreve getirilen Serdar Tatlı ve yönetim kurulu ile ilgili şunları ileri sürmüştü:

Serdar Tatlı'yı Rıdvan Dilmen getirdi diye herkes söylüyor ama kimse açık açık konuşmuyor. Rıdvan getirdi diyorlar, sonra ilk maçta olana bak. Araya birileri girdi, MHK'yı istifa ettirdiler. Bazı şeyleri değiştirmediğiniz sürece komiteleri değiştirmenin anlamı yok. MHK'lar gidiyor, geliyor, hakemler aynı kalıyor

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU