Will Smith'in Scientology okulu kurduğu ortaya çıktı

Will ve Jada Smith'in açtığı okulda çalışan bir yetkili Scientology kitapları gönderildiğini ve eğitim aldıklarını öne sürdü

Scientology'nin eski müridi Leah Remini'nin Tom Cruise hakkında yaptığı açıklamalar da gündem olmuştu (AFP)

Hollywood yıldızları Will Smith ve Jada Pinkett Smith'in açtığı okulda çalışan yöneticilerden biri yaptığı açıklamayla kendilerine Scientology kitapları gönderildiğini ve bir tür eğitimden geçirildiklerini öne sürdü.

Jada Smith, daha önce kendisinin tarikat üyesi olduğunu söyleyen eski Scientology üyesi Leah Remini’nin iddialarını yalanlayarak tarikat üyesi olmadığını söylemişti. Bununla birlikte Will ve Jada Smith birlikte Scientology’nin yöntemlerini kullanan bağımsız bir okul açtıklarında pek çok kişiyi şaşırtmıştı. 

ChatSheet'in haberine göre çiftin açtığı okulda çalışan Jacques Olivier iddiaları doğrulayacak açıklamalar yaptı.

Olivier şu ifadeleri kullandı:

Scientology’den hiç bahsetmemişlerdi. Ama bana L. Ron Hubbard’ın (Scientology kurucusu) kitaplarını gönderdiklerini hatırlıyorum ve bunları birlikte düşünmemiştim. Sadece harika bir fırsat gibi görünmüştü.

Olivier buna ek olarak kendisinin ve diğer öğretmenlerin diğer şirketlere ek olarak o dönem Hollywood'daki Scientology Ünlü Merkezi’nde ders almaları gerektiğini de söyledi.

Daha sonra Scientology olduğu fark edilen tüm bu paravan şirketlere sahiplerdi. Jada hep Ünlü Merkezi’ndeydi. Bence Jada gerçekten Scientology’le ilgileniyordu. Will de tüm eğitimleri almıştı.

Smith çifti New Village Leadership Academy isimli okulu 2008’de açtığında dikkatleri üzerlerine çekmişti. Okul yaklaşık 7 sene önce kapanmış olsa da pek çok kişi onun o dönemde Scientology eğitimine hizmet ettiğinden şüpheleniyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Will ve Jada Smith daha önce de dile getirilen iddiaları yalanlamış ve okulun doğası gereği seküler olduğunu belirtmişti. Çift sadece Scientology’nin kullandığı çalışma teknolojisinin metodolojisini uyguladıklarını söylemişti. 

Bununla birlikte okul çalışanları arasında çok sayıda Scientology üyesi bulunuyordu. Hatta okulda çalışan üst düzey yöneticilerin de Scientology üyesi olduğu doğrulanmıştı. 

Smith çiftinin söylediklerinin aksine eski bir okul çalışanı olan Jacques Olivier, kendisine Scientology kitaplarının gönderildiğini ve çalışma teknolojisine dair tartışmalarla birlikte bunun ciddi soru işaretleri yarattığını belirtti. 

Kısa süre önce Brad Pitt'in de tarikatla 1990'lı yıllarda ilişki kurduğu ve eğitim aldığı ortaya çıkmıştı.

 

Independent Türkçe, CheatSheet

DAHA FAZLA HABER OKU