HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Yargı evrensel anlamda yargı olmaktan çıktı

İktidarın uygulamalarının hukuk tanımaz bir hal aldığını savunan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Uzun uzun anlatmaya gerek yok ama şunu vurgulamak yeter; soyguncular tecavüzcüler, katiller, işkenceciler, ırkçılar dışarıda geziyor" dedi

HDK basın toplantısı / Fotoğraf: HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ile ESP üye ve yöneticilerinin tutuklanmasına ilişkin basın açıklamasına katıldı.

ESP üye ve yöneticilerine yönelik operasyonun aynı zamanda ortak mücadele iradesini kırma amaçlı bir saldırı olduğunu belirten Sancar,  "HDK Eş Sözcüsü Sedat yoldaşımızın da alınması aynı zamanda halkların çatı örgütü ve mücadele platformu olan HDK'nin de hedef alındığını gösterir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ortak mücadeleye saldırıyı ortak mücadele ile durdurabiliriz"

Demokratik siyaset ve ortak mücadele Kürtlerin, ezilenlerin, mazlumların, kadınların, emekçilerin ortak mücadelesini hedef alan bir operasyonla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Sancar, "Bunu durdurmanın tek yolu da ortak mücadeledir. Ortak mücadeleye saldırıyı ancak ortak mücadele ile durdurabileceğimizi biliyoruz. Bunun tecrübesini tarihte binlerce kere yaşamış insanlar olarak bizler de yaşadık" diye konuştu.

Sancar, "Karşımızdaki iktidar hukuk tanımıyor bunu biliyoruz. Uzun uzun anlatmaya gerek yok ama şunu vurgulamak yeter; soyguncular tecavüzcüler, katiller, işkenceciler, ırkçılar dışarıda geziyor. Bunların suç işleme imtiyazı var" dedi.

"İktidar hakimiyetini sürdürmek için yargıyı sopa olarak kullanmakta"

Soyguncuların, tecavüzcülerin, katillerin, işkencecilerin ve ırkçıların dışarda kol gezdiğini ve bunların suç işleme imtiyazı olduğunu savunan Sancar, şunları kaydetti:

"Karşımızdaki iktidar hukuk tanımıyor bunu biliyoruz. Bu iktidar cezasızlık politikasıyla bütün bu kesimleri koruyor, teşvik ediyor ve çoğu zamanda saldırı aracı olarak kullanıyor. Ortada çağdaş anlamda, evrensel anlamda yargı adını hak eden bir kuruluş yok artık Türkiye'de. Yargı evrensel anlamda yargı olmaktan çıkmıştır. İktidarın hakimiyetini sürdürmesi için bir sopa olarak kullanılmaktadır. Biz de bütün bunlara karşı en büyük gücümüz olan ortak mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Başka hiçbir çıkış yolu yok bu karanlıktan."

"Kürt emekçilerini hedef alan saldırganlar iktidardan cesaret alıyor"

Son günlerde Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların yoğunlaştığını ve Kürt emekçilerini hedef alan saldırganların iktidarın nefret ve düşmanlaştırma politikasından cesaret aldığını ifade eden Sancar, "Buna karşı da hep birlikte mücadele ile başarılı olabiliriz. Kürde yönelik ırkçı saldırılara karşı mücadeleyi aynı zamanda emekçinin ezilmesi politikası olarak görmek zorundayız. Emekçiye yönelik her türlü saldırıyı başta Kürtler olmak üzere bütün ezilen halklara yönelik saldırı olarak görmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Halkların mücadelesini, kimlik ve onur mücadelesini emekçilerin sınıf ve onur mücadelesi ile buluşturma görevleri olduğunu dile getiren Sancar, "Bunları soyut çağrılar olarak bırakmamak gibi bir sorumluluğumuz da var. Ortak mücadele çağrımızı sık tekrar eden kuruluşlarız hepimiz. Ama bunun içini doldurmamız gerekiyor. Doldurmak için de hepimizin çalışmaları yoğun bir biçimde devam ediyor ve devam etmek zorundadır" şeklinde konuştu.  

"İçeride rehin tutulan arkadaşlarımıza şimdi yenileri eklendi"

"Zalimlere, bu iktidara halkların ortak gücünü göstermek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Hem halklarımıza hem tarihe karşı görevimizdir" diyen Sancar, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın barış özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yeniden aramızda dışarda olmaları için her türlü demokratik mücadele yolunu kullanacağız. İçeride rehin tutulan arkadaşlarımıza şimdi yenileri eklendi. O rehin tutulan arkadaşlarımızın hepsini, başta Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere şimdi rehin alınan arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacak şey bizim kararlı ve ortak mücadelemizdir."

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU