Prestijli fotoğraf yarışmasının kazananı "sosyal mesafeli" komşu galaksi Andromeda

Ödülün sahibi, “Görüntüyü epey basit bir teçhizatla banliyöde elde ettim” dedi

Fotoğraftaki derinliğin tilt-shift efektiyle sağlandığı belirtildi (Nicolas Lefaudeux)

Dünyanın en prestijli astrofotoğrafçılık ödüllerinden biri, komşu galaksi Andromeda’yı görüntüleyen Fransız fotoğrafçı Nicolas Lefaudeux'a gitti.

Söz konusu yarışma, Greenwich Gözlemevi (İngiltere Kraliyet Rasathanesi) tarafından ve varlık yönetim şirketi  Insight Investment sponsorluğunda düzenleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarışmayı kazanan Lefaudeux, 13 bin dolarlık büyük ödülün ve 2020’nin Astronomi Fotoğrafçısı unvanının sahibi oldu. 

"Andromeda Galaksisi Yakın Temastan kaçınıyor mu?" ismi verilen çalışma, 23 Ekim 2020'de Londra'daki Ulusal Denizcilik Müzesi'nde sergilenecek.

Hem Galaksiler kategorisinde hem de yarışmanın bütününde galip gelen fotoğrafta komşu galaksi, etrafındaki yıldız bulutlarıyla arasına mesafe koymuş gibi görünüyor.

Forbes’a konuşan Lefaudeux, “Yarışmanın genel galibi olmayı beklemiyordum” dedi ve ekledi:

Galaksi kategorisini kazanabileceğime dair umudum vardı. Burada galaksiye verilen derinlik hissini seviyorum. Ama kazandığımı öğrenince resmen Ay’a çıktım!

Fotoğrafı Île-de-France'daki evinde çektiğini belirten Lefaudeux, aradığı etkiyi bulabileceği bir fotoğraf elde etmek için uzun süre uğraştığını söyledi.

Görüntüyü epey basit bir teçhizatla banliyöde elde ettim. Büyük ve karanlık bir gökyüüz altında değildim ve pahalı donanımlarım yoktu. Bence bu, astrofotoğrafçılığı denemek isteyen herkesi teşvik eder.

 

Independent Türkçe, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU