Kış Rüzgarları, Daenerys'in kaderini değiştirebilir: Tyrion bir Targaryen mi?

Tyrion hep ait hissetmek istiyordu ve Kış Rüzgarları ona bu fırsatı sunabilir

Daenerys'i canlandıran Emilia Clarke kısa süre önce sette erkek oyunculara ayrımcılık yapıldığını açıklamıştı (HBO)

Tüm dünyada pek çok kişiyi ekranlara kilitleyen Game of Thrones dizisinin finalinde Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister ve Jon Snow’un ihanetine uğradıktan sonra ölmüştü ve Bran Stark yeni kral olmuştu. 

Jon, Özgür Halk’la birlikte Duvar’ın arkasına gönderilirken Tyrion da ihanetinin cezası olarak Bran’ın sağ kolu olmuştu. Tyrion’ın bağlılığı ve ardından Dany’e ihanet etmesi dizide pek de bir anlam taşımıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tyrion ailesindeki neredeyse herkesin nefret ettiği biri. Cersei küçük kardeşini hor görüyor ve ona derinden güvenmiyordu. George R. R. Martin’in kitaplarındaki uğursuz kehanet Cersei’nin kardeşine şüpheyle bakmasına neden oluyordu. Kehanet Cersei’nin kardeşi tarafından öldürüleceğini söylüyordu. Cersei ayrıca Tyrion’ı doğumu sırasında annesini öldürmekle suçluyordu.

Tywin Lannister da oğlunun, varlığıyla kendisini küçük düğürdüğünü düşünüyordu. Tyrion babasını vurduğunda Tywin’in son sözleri, "Benim oğlum değilsin" olmuştu. Öfkeyle söylenme ihtimali dışında Tywin sözleri doğruluk payı taşıyor mu?

Inverse'ün haberine göre yeni bir hayran teorisi Tyrion’ın aslında Tywin’in çocuğu olmadığını II. Aerys Targaryen ve Joanna Lannister’ın oğlu olduğunu söylüyor. Tywin, Aerys’in sağ kolu olarak görev yapmıştı ve George R. R. Martin, Aerys’in Joanna’yı çekici bulduğunu açıkça belirtiyordu. 

Tywin’in, Tyrion’ı oğlu olmadığı için aşağılaması muhtemel görünüyor. Tyrion eğer gerçek bir Targaryen ise bu ejderhalara olan yoğun sevgisini açıklıyor. 

Tyrion, Kış Rüzgarları’nda Daenerys’e ihanet etmek yerine uzun süredir var olan kehaneti gerçekleştirmek için ona katılabilir. 

Martin’in merakla beklenen kitabı Kış Rüzgarları’nda Tyrion’ın geçmişini öğrenerek Daenerys’e daha farklı bir şekilde katılması olası görünüyor. 

Eğer Tyrion’ın bir Targaryen olduğu ortaya çıkarsa, bu Daenerys ve Lannisterlar arasındaki gerilimi büyük ölçüde değiştirir. 

Olayların bu şekilde gelişmesi Lannisterlar açısından büyük bir tokat anlamına gelecektir ve esasen Tywin’in neden Tyrion’dan nefret ettiğini açıklayacaktır. 

Ne olursa olsun gözler Tyrion’ın üstünde olacak. Tyrion’ın Daenerys ve Aegon’la kuracağı ittifakın nereye varacağı Kış Rüzgarları’nın ortaya çıkaracağı en merak uyandırıcı hikayelerden biri olacak. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU