Çocuklarının gözü önünde cinayete kurban giden Fatma Şengül'ün ismi, öldürüldüğü sokağa verilecek

Evinin önünde öldürülen Şengül'ün adının olayın geçtiği sokağa verilmesi önerisi Maltepe Belediye Meclisi’nden geçti. İBB Meclisi'nde de onaylanması halinde Şengül'ün adı öldürüldüğü sokakta yaşatılacak

Fatma Şengül'ün (sağda) öldürülmesinin ardından kızı Açelya Şengül, adalet talebiyle büyük bir mücadele başlattı / Fotoğraf: Independent Türkçe

Fatma Şengül, geçen yıl 30 Mart'ta Maltepe Gülensu'da bulunan evinin önünde aynı işyerinde çalıştığı Zeynel Akbaş adlı kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Annelerinin ölüm anına, silah seslerini duydukdan hemen sonra evden dışarı çıkan kızı Açelya Şengül ile oğlu Koray Şengül de şahit oldu.

Yakalanmasının ardından "Tasarlayarak Adam Öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Akbaş, Kartal Adliyesi'nde görülen duruşmasında olay günü sokakta karşılaştığı ve işyerinde anlaşmazlık yaşadığı Şengül tarafından terslenmesi üzerine kendini kaybederek cinayeti işlediğini öne sürmüştü.

Akbaş, farklı mahallede bulunmasına karşın Şengül'ün evinin önünde ne aradığı sorusuna ise "Markete gidiyordum" diye cevap vermişti.

Şengül'ün avukatı ise sanığın sabah saatinde, normalde güzergahı olmayan bir sokakta, silahla ve 11 fişek ile bulunmasının hayatın normal akışına uygun olmadığını belirterek, Akbaş'ın cinayeti planlı işlediğini iddia etti.

Yargılama sonunda Akbaş,"Haksız tahrik indirimi" uygulayan mahkeme tarafından 18 yıl hapse mahkum edildi.

Bu karar cinayetin planlı olduğunu iddia eden Şengül ailesinin ve kadın derneklerinin büyük tepkisine neden oldu.

Karar, Şengül'ün avukatı Aylin Mert tarafından temyiz talebiyle istinaf mahkemesine götürüldü.

Maltepe Belediyesi'nden geçti sıra İBB'de

Hukuki süreç devam ederken sağlığında kadın cinayetlerine karşı kendisi de etkinliklere bizzat katılan Fatma Şengül'ün adının yaşatılması için bir adım geldi.

Maltepe Belediye Meclisi'ndeki kadın üyelerin girişimi ile Şengül'ün yaşamını yitirdiği evinin bulunduğu Erdemli Sokağı'na adının verilmesi teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

fatma.jpg
Açelya Şengül, annesinin adının öldürüldüğü sokağa verilmesi kararının kendisinde buruk bir sevinç yarattığını söyledi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Bir buçuk senedir sokak sokak topladığımız imzaların sonucu"

Annesi Fatma Şengül'ün öldürülmesinin ardından kamuoyu oluşturmak için büyük çaba gösteren, birçok etkinliğe imza atan Açelya Şengül ise karardan dolayı mutlu.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'nin sorusunu yanıtlayan Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, annesinin isminin olayın geçtiği, evlerinin bulunduğu sokağa verileceğini belirterek duygularını şöyle anlattı:

Asla hiç bir şekilde bu acının telafisi olamaz, fakat 1.5 senedir sokak sokak topladığımız imzaların sonuca ulaşması beni çok mutlu etti buruk bir sevinç bu. Keşke böyle bir mücadele vermemize gerek kalmasaydı sevdiklerimizi kaybetmeseydik ama umuyorum ki Fatma Şengül sokağı kadın yönelik şiddeye karşı bir farkındalık olucaktır. Umarım başka bir evlat yaşadıklarımı yaşamaz kadın cinayetleri son bulur.

Şengül, şimdi heyecanla İBB Meclisi'nden çıkacak kararı beklediklerini belirterek, olumlu sonuçlanacağını umduğunu söyledi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU