Elon Musk'ın annesi, çocukluğunu anlattı: "Afrika çöllerinde kayıp şehir aradık"

"Bunu hayal edebiliyor musunuz? Demek istediğim, bu çılgınlık. Ama maceraperestlerdi ve çölü geçerdik"

Maye Musk, başarılı çocuklar yetiştirmesini, onlara bağımsızlık vermesine bağlıyor (Maye Musk / CNBC)

Elon Musk, Silikon Vadisi'nin başına buyruk liderlerinden biri. Ve görünüşe göre girişimcinin gözüpekliği ailesinden geliyor.

Musk’ın 72 yaşındaki annesi Maye Musk, "Ben çocukken ailem çok maceraperestti" dedi.

CNBC’ye konuşan anne Musk, Güney Afrika’da büyüğünü ve bu sırada "babası Joshua Norman Haldeman’ın, Kalahari Çölü'nün Kayıp Şehri'ni aradığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk’ın açıklamalarına göre Haldeman, tüm aileyi, neredeyse on yıl boyunca her Temmuz’da kayıp şehri aramak için gezilere çıkardı.

Kalahari Çölü'ndeki Kayıp Şehir efsanesi 19. yüzyılın sonlarında başlamıştı. Kanadalı maceracı Guillermo Farini çölde bir süre gezdikten sonra seyahatleri hakkında bir kitap yazmıştı. Farini bu kitapta, Kalahari çölünde bir kayıp şehir bulunduğunu söylüyordu.

Görünüşe göre Musk’ın babası da bu efsaneye derinden bağlıydı. 5 çocuklu aile, her yıl yanlarına bir miktar su ve yiyecek alıp, bir harita ve pusulayla birlikte yola çıkıyordu.

"Üç haftada çölü geçerdik" diyen Musk, babasının izcileri tembihlediğini ve bu süre içinde dönmezlerse kendilerini aramaya çıkmalarını söylediğini aktardı.

Bunu hayal edebiliyor musunuz? Demek istediğim, bu çılgınlık. Ama maceraperestlerdi ve bu çölü geçerdik.

Musk’ın aktardığına göre aile, gündüzleri seyahat ediyor, geceleri yerde uyku tulumlarında uyuyor ve birçok farklı kabileyle karşılaşıyordu.

Bunlar ilk bakışta epey tehlikeli görünebilir. Ancak bağımsız bir çocukluğun önemini vurguluyor:

Biz çok bağımsızdık ve bize maceracı olmamız ve her türlü yeni şeyi denememiz öğretildi. Babam hep şöyle derdi: 'Tehlikeli ama dikkatli yaşa’.

Başarılı çocuklar yetiştirmedeki bir numaralı ipucum onlara bağımsızlık vermek. Bırakın kendi yollarını çizsinler.

 

Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU