Maço Teslimat: Japon suşi şefi pandeminin üstesinden yarı çıplak kaslı kuryelerle geliyor

Japonya’da bir suşi restoranı pandemi nedeniyle kötü etkilenen işlerini, üstsüz kaslı kuryeleri kullanarak çözmeye çalışıyor

Maço Teslimat hizmetinden yararlanmak isteyen müşteriler en az 7 bin yen (500 TL) tutarında sipariş vermek zorunda (Reuters)

Japonya'nın Aichi ilinde bulunan Anjo kentindeki bir suşi restoranı, koronavirüs pandemisinin kötü etkilediği işlerini canladırmak için sıradışı bir yöntem hayata geçirdi.

Restoranın yemek siparişlerini yarı çıplak kaslı erkek kuryeler teslim etmeye başladı. 60 yıllık "Imazushi" adlı restoran bu girişime "Delivery Macho" (Maço Teslimat) adını takmış.

Vücut geliştiricisi kuryeler teslimata gittiklerinde tişörtlerini çıkarıyor ve müşteriye poz veriyor. Müşteri sosyal mesafe önlemlerine dikkat ederek kaslı kuryelerle fotoğraf da çektiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fikrin ardındaki restoranın üçüncü kuşak sahibi 41 yaşındaki şef Masanori Sugiura fikrin ardındaki isim.

Nisan-Haziran döneminde genellikle 100 milyon yen (yaklaşık 7 milyon TL) kazanıeken bu yıl aynı dönemde bu rakamın sadece onda birini, yani 700 bin TL kazandığını açıklayan şef Sugiura 50 kişilk çalışan sayısını bir noktada  4'e düşürdüğünü anlattı.

Ancak kendisi de uluslararası dereceli profesyonel bir vücut geliştiricisi Sugiura çözümü pandemi sebebiyle çalıştıkları spor salonlarından çıkarılan vücut geliştiricisi dostlarını işe alarak çözdü.

Maço Teslimat adıyla diğer 5 vücut geliştiricisi çalışanla birlikte kendisi de teslimatlara çıkan Sugiura, internet sitesini kurduktan sonra bir anda Twitter'da gündem olmuş.

Nagoya kentinin yanısıra Tokyo ve Osaka gibi uzaktaki şehirlerden de sipariş almaya başladıklarını söyleyen suşi şefi yoğun zamanlarda günde 8 ile 10 arasında teslimatı yaptıklarını anlattı.

 Sugiura'nın gelecekteki planınıysa "yurtdışında maço ton balığı kesme gösterileri düzenlemek".

 

Independent Türkçe, Reuters, The Mainichi

DAHA FAZLA HABER OKU