Keanu Reeves, Oscar ödüllü Octavia Spencer'ı 20 yıl önce nasıl kurtardı?

Dün 56 yaşına giren Matrix yıldızı ekranlara yansımayan nezaketiyle ünlü

Ünlü aktör, gösterişsiz yaşantısıyla da hayranlarının saygısını kazanmış durumda (AFP)

Keanu Reeves bir keresinde, henüz ünlü olmayan Octavia Spencer'ın yol kenarında mahsur kaldığını görerek aktrisi kurtarmıştı.

Reeves dün (2 Eylül) 56 yaşına girdi ve pek çok hayranı, aktörün sevilen performanslarının yanı sıra ekranlara yansımayan bariz nezaketiyle ilgili sevdikleri hikayeleri sosyal medyada paylaştı.

Fakat çok azının Spencer'ınki kadar iyi bir hikayesi var. Aktris 2014'te yaptığı açıklamada, 1990'larda oyuncu olmak için Los Angeles'a taşındıktan kısa süre sonra derilere bürünmüş, motosikletli Reeves'le beklenmedik karşılaşmasını anlattı.

2012'de Duyguların Rengi (The Help) filmiyle Oscar kazanan Gizli Sayılar (Hidden Figures) yıldızının o esnada parası azalmıştı ve külüstür bir araba kullanıyordu. Arabası yol kenarında stop ettiğinde yoldan geçen birçok kişi Spencer'a yardım etmeyi reddetmişti. Ta ki malum bir Matrix oyuncusu orada belirip yardım eli uzatana kadar...

Meredith Vieira'nın ABD'deki talk şovunda Spencer bu anısını, "Arabam çılgın bir kavşağın ortasında bozuluverdi. O zamanlar kuşlar üzerinde zevkle vakit geçirebilsin diye arabamı hep bir ağacın altına park eder ve asla yıkamazdım, dolayısıyla çok kirliydi" diye açıkladı.

İşte o gün de seçmelere gidiyordum ve arabam bozuldu, çok kirli olduğu için de kimse yardım etmiyordu, ta ki Keanu Reeves gelene kadar... Bir motosiklete biniyordu, küçük bir motosiklet kaskı ve güneş gözlüğü vardı ve 'Hey, yardıma ihtiyacın var mı?' dedi. 

İnanın şaka yapmıyorum, onu arabaya bindirecektim ve ben itecektim ama o 'Hayır, hayır, ben itebilirim seni' dedi. Ve o esnada aklımdan geçen şey 'Of, olamaz, arabama dokunacak!' oldu. Utanmıştım.

Spencer, şakayla karışık, Reeves'le konuştuğu sırada "berbat göründüğünü" de söyledi. Oyuncuya göre bu, Reeves'e yardımı için daha da minnettar kalmasına sebep oldu. Spencer, minnettarlığının bir göstergesi olarak, o zamandan beri Reeves'in tüm yeni filmlerini izlediğini de ekledi.

Filmi ne olursa olsun, gösterime girdiği ilk hafta sonu gider izlerim çünkü yaptığı, çok tatlı bir şeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reeves, Hollywood'un en nazik ünlülerinden biri olarak tanınıyor. Kısa süre önce Winona Ryder, birlikte rol aldıkları Dracula filmindeki dramatik bir sahnenin çekiminde Reeves'in, ona hakaret etmeyi reddettiğini söylemişti.

2019'da Reeves, bindikleri uçağın acil iniş yapmak zorunda kalmasının ardından, Kaliforniya'nın Bakersfield şehrinde kalakalan bir otobüs dolusu yolcuya eşlik edip onları eğlendirirken kameralara yakalanmıştı. 

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU