Lübnan’ın ABD Büyükelçisi'nden Trump’a itiraz: Bunun bir saldırı olduğuna dair şu ana kadar hiçbir bulgu yok

Trump patlamadan hemen sonra yaptığı açıklamada, generallerle gerçekleştirdiği toplantılardan sonra bu fikre kanaat getirdiğini söylemişti

Başkent Beyrut'u sarsan patlama, kilometrelerce uzaktaki bölgelerde de ağır hasara yol açtı (AFP)

ABD Başkanı Donald Trump’ın Lübnan’da yaşanan patlamaya "düşman eyleminin" yol açmış olabileceği izlenimi veren sözlerine Lübnanlı yetkililerden itiraz geldi.

Lübnan’ın ABD Büyükelçisi Gabriel Issa, Newsweek’e gönderdiği yazılı açıklamada, “Lübnan hükümetine göre bu olayın kasti bir saldırı ya da bir çeşit bombalama eyleminden kaynaklandığına dair elimizde şu ana kadar hiçbir bulgu bulunmamaktadır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Issa, “İlk bulgular bunun kimyasal madde deposunda yaşanan büyük çaplı bir patlama olduğu yönünde. Sebebi ortaya koymak için soruşturmalar devam ediyor” diye ekledi.

Dünya gündemine oturan Beyrut patlamasını “korkunç bir saldırı” olarak niteleyen Trump, bu fikrinin savunma yetkilileriyle yaptığı görüşmelere dayandığını belirterek, “Bazı büyük generallerimizle görüştüm ve böyle düşünüyor gibilerdi… Benden daha iyi bilirler, görünüşe göre bunun bir saldırı olduğunu, bir çeşit bomba olduğunu düşünüyorlar” diye konuşmuştu.

Newsweek ayrıca, bölgede çalışmış iki eski CIA yetkilisiyle görüştüklerini ve bu isimlerin olayda “İsrail saldırısı izi görmediklerini” aktarırken, konuştukları bazı yetkililerin de Lübnan'daki patlamanın niteliğine bakıldığında bunun "dışarıdan değil de içeriden gerçeklemiş olduğunu” söylediğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU