Karl Marx'ı "aç Noel Baba'ya" benzeten Elon Musk sosyal medyada tepki çekti

Tesla CEO'su kendisini iki yıl önce "sosyalist" olarak tanımlıyordu

Musk kısa süre önce Johnny Depp'e yaptığı kafes dövüşü teklifiyle gündeme gelmişti (AFP)

Mizah haberciliği yapan The Onion’ın "CEO'ların Amerikalıları sömürdüğü" yönündeki paylaşımının ardından SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk Twitter’da sert ifadeler kullandı.

Sadece iki yıl önce kendini “sosyalist” olarak tanımlayan Musk, “herkes için en iyisini” savunduğunu öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Pazartesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Musk, sosyalist düşüncenin temel taşlarından Karl Marx’ı “aç Noel Baba” diye tanımladı ve en önemli eselerlerinden Kapital’in özünün, “Bunu bedavaya ver” olduğunu söyledi.

Dünyanın 5. en zengin kişisi olan Musk’ın fotoğrafı, The Onion’ın paylaşımında Amazon CEO’su Jeff Bezos, JP Morgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon ve Palantir Technologies’in CEO’su Alex Karp’ın fotoğraflarıyla yan yana görünüyor. 

Bahsi geçen paylaşımda, “ABD’nin CEO’ları Amerikalıları sömürmeye devam etmeye yeminli” ifadesi yer alıyor. 

 

 

Musk, paylaşımdan kısa süre sonra The Onion’ı takipten çıkardı. Marx’a yönelik sert paylaşımının ardından Musk pek çok Twitter kullanıcısının eleştirisiyle karşılaştı. Kullanıcıların bir kısmı Musk’ın fazla tepki gösterdiğini düşünüyor. 

 

 

The Onion’ın paylaşımında Musk’ın fotoğrafı bulunuyor olsa da içerikte Musk’ın ismi yer almıyor. 

Kullanıcılardan biri LA Times’ın Mayıs 2015’te Musk’ın şirketlerinin 4,9 milyar dolarlık (yaklaşık 33 milyar TL) hükümet desteğiyle kurulduğunu iddia eden haberini hatırlattı. 

 

 

RT'nin haberine göre Musk, daha önce Bolivya’nın lityum kaynakları nedeniyle ülkedeki darbeyle ilişkili olduğu yönündeki iddiaların ardından, “İstediğimiz darbeyi yaparız” diye yazmıştı. Lityumun Tesla’nın bataryaları için önemli olduğu belirtilmişti. 

 

Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU