Sylvester Stallone'un "maskesiz Rambo" yorumu eleştirilerin odağında

Bir takipçi, "Bu onu kötü adam yapardı" diye yazdı

Sylvester Stallone 1982'de yayımlanan ilk Rambo filminin senarist ekibinde de yer almıştı (IMDB)

Sylvester Stallone, Rambo karakterinin koronavirüs pandemisinde yüz maskesi takmaya karşı çıkacağını öne sürmekle eleştirildi.

74 yaşındaki aktör 1982 yapımı aksiyon filmi İlk Kan (First Blood)'dan Rambo karakterini maskesiz gösteren bir fotoğraf paylaştı. Görüntüde Rambo'ya “Maske nerede, evlat?” diye soruluyor.

Stallone fotoğraf açıklamasına da, "İLK KAN bugün çekilmiş olsaydı..." diye ekledi.

Stallone'un takipçilerinin birçoğu aktörün yüz maskesinin gerekliliği konusunda süregelen tartışmaları tiye aldığı varsayımıyla yanıt verdi.

Bir kullanıcı “Bu durumda, John Rambo hata yapmış” diye yazdı, bir diğeriyse “Bu Rambo'yu kötü adam yapardı” diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir kullanıcıysa, “Belli ki Rambo OLDUĞUNU düşünüyor. Hayal dünyası" ifadelerini kullandı.

Ancak paylaşımının aksine Stallone, birçok kez yüz maskesiyle görüntülenmişti.The Independent yorum almak için aktörle temasa geçti.

Yurttaşların yüz maskesi takması gerekip gerekmediği tartışması son haftalarda giderek alevlendi.

Koronavirüsün patlak vermesinden bu yana Birleşik Krallık hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) çelişkili mesajlar verdi.

Ancak birçok çalışma, burun ve ağzı kapatacak herhangi bir tip yüz maskesi takmanın bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında viral damlacıkların yayılımını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Şimdi İngiltere'de 24 Temmuz'dan itibaren mağazalarda ve süpermarketlerde yüz maskeleri zorunlu olacak. Buna uymayanlar 100 sterline (yaklaşık 865 TL) kadar para cezasına çarptırılabilir.

Hafta sonu maske karşıtı eylemciler duyuruyu protesto etmek için Hyde Park'ta bir araya gelmişti.

Pazar günü Londra'da düzenlenen etkinlikte koronavirüs kısıtlamalarına karşı çıkan göstericilerin “maskeye hayır” ve “maskelenmeyeceğim, test edilmeyeceğim, izlenmeyeceğim” yazılı dövizler taşıdığı görülmüştü.

Stallone 5 filmde Vietnam Savaşı gazisi John Rambo karakterini canlandırmıştı. Bu filmlerden sonuncusu 2019'da yayımlanan Rambo: Son Kan (Rambo: Last Blood) olmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU