Biden: Rusya müdahale edelerse bedelini öder

ABD başkanlığı için yarışan Demokrat başkan adayı Biden, Rusya ve diğer ülkelere "seçimlere müdahale eden bedelini öder" uyarısında bulundu

Jeo biden / Fotoğraf: AP

ABD başkanlığı için Donald Trump’a karşı yarışan Demokrat aday Joe Biden, Rusya ve diğer ülkelere seçimlere müdahale etmeleri durumunda bedelini ödeteceği uyarısında bulundu. 

Eski ABD Başkan Yardımcısı Jeo Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Kremlin ve diğer yabancı hükümetleri uyarıyorum, başkan seçilirsem, yönetimim Amerikan seçimlerine müdahale edenlere sağlam ve uzun süreli bedel ödetecek” ifadesini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hiçbir ülke ile tansiyonu yükseltme niyetim yok”

Amerikan seçimlerine yabancı müdahaleyi ''düşmanca'' bir eylem olarak değerlendireceğini belirten Biden, şu ifadeleri kullandı:

Rusya ya da diğer hiçbir ülke ile tansiyonu yükseltme gibi bir niyetim yok. Yönetimimin tüm enerjisini uluslararası toplumu bir araya getirme, Kovid-19, ekonomik yarası ve diğer endişe verici küresel sorunlar ile mücadeleye ayrılmasını tercih ederim.

Ülkede 3 Kasım 2020'de yapılacak seçimi kazanacak isim, 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturacak.

8 Kasım 2016 seçimlerini Demokrat rakibi Hillary Clinton’a karşı kazanan Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Başkanı olmuştu.  

ABD istihbarat teşkilatları ise, 2016 seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği sonucuna varmış, devlet onaylı kampanyalarla Demokrat aday Hillary Clintron'ın siber saldırılar ve sosyal medyadaki sahte haberlerle itibarsızlaştırıldığını söylemişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU