New York'ta şiddet artıyor: Genç baba 6 yaşındaki kızının elini tutarken sokak ortasında öldürüldü

New York'ta geçen hafta sonu 10 kişi öldürüldü, en az 64 kişi vuruldu

ABD'nin New York şehrinde silahlı yaralama ve cinayet suçlarında son zamanlarda artış yaşanıyor.

Geçen hafta sonu kentte 10 cinayet yaşandı, 60'tan fazla kişi ateşli silahlarla vuruldu.

Bu kişilerdenn biri Bronx semtinde 6 yaşındaki kızıyla yürürken bir araçtan ateş açılarak öldürülen Anthony Robinson'dı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güvenlik kameralarına yansıyan olayda Robinson pazar günü kızıyla birlikte bir yaya geçidinden geçmeden önce yaklaşan bir araca bakıyor.

Robinson yaya geçidinden geçtikten sonra elinden tuttuğu kızına bir şeyler söylemek için arkasını dönüyor. O sırada takip eden aracın yolcu koltuğundaki bir kişi tabancasını camdan dışarı çıkarıp ateşleleyerek Robinson'ı vuruyor.

Küçük kız çevredeki diğer kişilerle birlikte korkuyla kaçarken görülüyor.

Brooklyn'de yaşadığı belirtilen 29 yaşındaki Robinson'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Henüz cinayetle ilgili gözaltı yapılmadı. Polis olayı aydınlatacak bilgi getirene 10 bin dolar ödül vereceğini açıkladı.

New York Times'ın aktardığına göre polis yetkilileri 2016'dan bu yana ilk kez yılın ilk yarısında 400 vurulma vakası sayısının geçildiğini duyurdu.

Haziran ayında yaşanan 205 vurulma vakasının da 1996'dan bu yana en yüksek haziran ayı rakamı olduğu belirtildi.

Blasio ile polis yetkilileri arasında ayrılık 

Vurulma vakalarındaki artışın nedenleri konusunda Belediye Başkanı Bill de Blasio ile üst düzey polis yetkilileri de farklı düşünüyor.

Blasio paartesi günkü açıklamasında bu vakaların artmasının birçok faktörden etkilendiğini ancak asıl sebebin "koronavirüs salgınında son 4 ayda yaşanan alt üst oluş" olduğunu belirtti.

Blasio "Mahkeme sistemi çalışmıyor, ekonomi işlemiyor, insanlar aylarca hapsedildi. Bu zorluğun altında çok neden var" dedi.

New York Emniyet Müdürü Dermot F. Shea ise polisin daha fazla kaynağa, kamu desteğine ve suçla mücadelede kendilerini engelleyen değil yardımcı olan yasaların çıkarılmasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe, New York Post, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU