Popüler İspanyol plajları aşırı kalabalık nedeniyle kapatıldı

Costa del Sol çevresinde ve Endülüs bölgesinin başka yerlerinde geçici kapatmalar bildirildi

Endülüs'e yapılan uçuşlar geçen ayın sonlarında yeniden başlamıştı (AFP)

İspanya'daki popüler turist plajları, devam eden koronavirüs pandemisi esnasında yaşanabilecek aşırı kalabalığa dair endişeler yüzünden hafta sonu geçici olarak kapatılmak zorunda kaldı.

İspanya'nın güney kıyısındaki Costa del Sol boyunca ve Endülüs bölgesindeki diğer yerlerde plajların kapatıldığı bildirildi.

Malaga merkezli Sur gazetesi, yerel yönetimin tuttuğu rakamlara göre pazar günü bir noktada yaklaşık 55 plajın kapatıldığını yazdı.

En çok etkilenen bölge olan Malaga'yı sırasıyla Cadiz ve Huelva takip etti.

Yerel yetkililerin plajların kapatıldığını cep telefonu uygulamalarından ya da konseyin internet sitelerinden paylaştığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Costa del Sol plajları, Costa Blanca'daki Benidorm gibi popüler turistik merkezlerde uygulanan ön rezervasyon sistemine henüz geçmedi.

Oteller, restoranlar ve barlar turistler için kapılarını kademeli olarak yeniden açmaya koyulurken Endülüs'e uçuşlar geçen ayın sonlarında yeniden başladı.

Bununla birlikte, geçen hafta 90'dan fazla kişinin Kovid-19 testi pozitif olarak bildirildiği için dikkatler bölgenin üzerinde.

Enfeksiyonlar, İspanya'da 21 Haziran'da sona eren olağanüstü halden bu yana yaşanan ilk yeni salgının sahnesi olan Malaga'daki bir Kızıl Haç merkezinde kaydedildi.

Şimdi toplamda Endülüs'ün 8 bölgesinden 5'inde yeni Kovid-19 salgınları bildirildi.

Ayrıca İspanyol hükümeti, vakalardaki ani artışın ardından pazar günü ikinci bir bölgeyi daha tecrit altına almak zorunda kaldı.

Pazar günü gece yarısı itibarıyla, işle ilgili nedenler dışında halkın Galiçya'daki Lugo yakınlarında yer alan La Marina'ya giriş ve çıkış yapması 5 günlüğüne yasaklandı.

Bölgede yaşayan 70 bin kişinin 14 belde içinde hareket etmesine izin verilecek olsa da halk, virüsün yayılımını sınırlamak için kendi muhitlerinde kalmaya teşvik ediliyor.

Kamusal alanlarda maske takmak zorunlu olacak ve aynı haneden olmadıkları takdirde 10 kişiden kalabalık grupların bir araya gelmesi yasaklanacak. Aynı zamanda bar ve restoranların kapasitesi de yüzde 50'ye düşürülecek.

Bölge, sadece 24 saat içinde İspanya'da yeniden tecride giren ikinci yer oldu.

Katalonya yönetimi cumartesi günü, yeni salgınların ardından Segria bölgesi için süresiz yeni tecrit emri vermişti.

Cumartesi öğle vaktinde uygulanmaya başlayan bu sınırlamanın bitiş tarihi belirlenmedi.

Katalonya'nın batısında yer alan ve merkezi Leida olan Segria bölgesindeki 38 beldede yaklaşık 209 bin kişi yaşıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU