Thanos, Sonsuzluk Savaşı’nda orijinal Yenilmezler'in hiçbirine neden zarar veremedi?

Sonsuzluk Savaşı’nda Thanos dünyanın yarısını galaksiden silmişse de 6 yenilmez hayatta kalmayı başarmıştı

Yapımcıların basit açıklamalardan kaçındığı belirtildi (Marvel)

Thanos (James Brolin), Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) evrenin yarısını ortadan kaldırmışsa da, orijinal Yenilmezler'in tamamı hayatta kalmayı başarmıştı. Peki neden?

Joe ve Anthony Russo’nun Mad Titan’ı Marvel Sinematik Evreni’ne tanıtmasıyla Marvel Studios 2018’de Sonsuzluk Destanı’nın doruk noktasını ortaya çıkarmaya başlamıştı.

Filmin sonunda kötü adam kahramanların bazılarıyla birlikte evrenin yarısını yok ederek başarılı olmuştu fakat ilginç biçimde Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Kaptan Amerika (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson) ve Hawkeye (Jeremy Renner) hayatta kalmıştı.

Marvel Sinematik Evreni’nin 6 kurucu karakteri, diğer birkaç karakterle birlikte, Thanos’un katliamının ardından geçen 5 yılda farklı yollarda ilerlemişti.

Tony Stark, süper kahraman rolünü gözden geçirmiş ve Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) ve Morgan ile birlikte sakin bir aile hayatı yaşamıştı. Mad Titan’ı durduramadığı için suçluluk duyan Thor, depresyona girerek New Asgard’a çekilmişti.

O sırada Kaptan Amerika ve Black Widow aktif olarak görevlerine devam etti, biri terapi seanslarına katılırken, diğeri eski müttefiklerini görmeye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bruce Banner, Smart Hulk olmak için çalışmayı sürdürdü ve son olarak Hawkeye yeni kişiliği Ronin ile ailesinin ölümüyle başa çıkmaya çalıştı.

Marvel Studios, 6 orijinal Yenilmez'i Thanos’un gazabından koruyarak Avengers: Endgame’deki nihai rolleri için hazırladı. Sonsuzluk Destanı’nın son filmi olması tasarlanan filmin karakterlerin bazıları açısından da bir son anlamı taşıması bekleniyordu.

Russo kardeşler, senaristler Christopher Markus ve Stephan McFeely ile birlikte söz konusu karakterlerin kıyımdan kurtulması için hikayeyi daha iyi hale getirdi.

Thanos, Sonsuzluk Savaşı’nda kendini katliama adamış olsa da Mad Titan kimseyi öldürme niyeti taşımıyordu. Sonsuzluk taşlarını arayışı boyunca, açıkça yapabilecek durumdayken insanları kasten öldürmemişti.

Kendisinde bulunan üç kristalle, kahramanların bazılarını öldürebilirdi fakat yapmadı. Bunu yanı sıra Thanos orijinal Yenilmezler ile savaşmak için yeteri kadar vakit bulamadı.

Büyük oyuncu kadrosu nedeniyle, film yapımcıları ihtiyaç duydukları her şeyi kapsayacak şekilde hızlı bir hikaye hazırlamak zorunda kaldı. Bununla başa çıkmak için yapımcılar karakterleri küçük gruplara ayırdı. Thanos taşların hepsini tek tek toplamak zorunda olduğundan, her bir grup Mad Titan ile karşılaşacakları zamanı beklemek zorunda kaldı. Bu da savaşların kısa sürmesiyle sonuçlandı. Bahsi geçen karakterler çok kısa süre karşı karşıya kalabildi.

Yapımcıların çok basit açıklamalara kaçmayı tercih etmediği ve hikayenin akışını bu şekilde temellendirmek istedikleri belirtildi. 

 

Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU