Birleşik Krallık nişanındaki tasvir, Jamaika Genel Valisi'ni kızdırdı

Patrick Allen, resme dair vatandaşların kaygılarını dikkate aldıktan sonra böyle bir karara vardığını bildirdi

Tartışmalara yol açan tasvirin bulunduğu kraliyet nişanı (Jamaika Genel Valiliği)

Jamaika Genel Valisi Patrick Allen, “Şeytanla Savaşan Mikail” tasvirini içeren Birleşik Krallık (BK) nişanını şeytanın siyah, meleğinse beyaz tonlarda gösterilmiş olmasından dolayı artık kişisel olarak kullanmayacağını açıkladı.

ABD’de siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından birçok ülkede kölelik tarihini hatırlatan heykeller yıkılırken, ırksal ayrımcılığa Jamaika’da üst düzeyde bir tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN’in haberine göre, BK monarşisinin Jamaika’daki temsilcisi olan Vali Allen cuma günü hükümetin internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, taşıdığı “rahatsız edici anlamlar” nedeniyle "Şeytanla Savaşan Mikail" tasvirinin yer aldığı nişanı artık kullanmayacağını ilan etti.

Beyaz meleğin ayağının altında koyu ten renginde şeytan tasvirini gösteren resim yakın zamanda Jamaika’da öfkeye yol açmıştı.

Allen yazılı açıklamasında, nişanın üzerindeki resme dair vatandaşlardan gelen tepkileri ve insanların renklerine göre ayrıştırılmasını normalleştiren objelerin kullanılmasına küresel çapta artan itirazları dikkate aldıktan sonra böyle bir karara vardığını bildirdi.

Jamaika Genel Valisi ayrıca söz konusu resmin gözden geçirilmesi için St. Michael ve St. George Nişanı kurumuna mektupla başvuruda bulunduğunu ve tasvirin “tüm insanları kapsayan bir imajı yansıtacak şekilde” değiştirilmesini önerdiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU