Rus uzay dairesi açıkladı: Turistler ilk defa uzay yürüyüşü yapacak

25 Mart 2019'da sosyal medyada paylaşılan bu fotoğrafta, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki NASA astronotları Anne McClain ve Nick Hague bir cuma günü uzayda yürürken görüntülendi (NASA/Reuters)

Rusya bir turistin uzay yürüyüşü yapmasına ilk kez izin verecek.

Müşterilerin 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan uzay boşluğuna çıkması bekleniyor.

Uzay dairesinin açıklamasına göre, kendilerine profesyonel bir kozmonotun eşlik edeceği turistler, istasyonun Rus kontrolündeki kısmından çıkacak.

Daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu'na 7 kişi turist olarak uçmuş, bunlardan biri iki kere gitmişti. En sonuncuları 2009'da giden, Cirque du Soleil'in kurucularından Guy Laliberté olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzay ajansı, profesyonel olmayan iki yeni astronotu 2021 yılı sona ermeden yörüngedeki laboratuvara çıkaracağını daha önce belirtmişti. Uzay yürüyüşü turu, daha önce açıklanan yolculuktan ayrı tutuluyor.

Tüm bu turlar Rusya'nın devlet uzay ajansı Roskosmos'la ABD merkezli Space Adventures arasındaki işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek. İki kuruluş, ortak çalışarak ilk uzay turistini 2001'de istasyona götürmüştü.

Seyahatin maliyeti henüz teyit edilmedi.

Resmi açıklama, turistlerin nasıl eğitileceğinden veya uzay boşluğundayken ne yapacaklarından da bahsetmedi. Uzay yürüyüşleri halihazırda zorlu olan uzay yolculuklarına kıyasla epey meşakkatli; hem yer üstünde hem de yolculuk sırasında astronotların güvenliği için ek iş gerektiriyor.

Roskosmos, yolculuğa katılacak iki kişiden sadece birinin uzay yürüyüşüne çıkacağını belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU