Obama'dan güçlü Stonewall Ayaklanmaları mesajı: Protestolar ve siyaset iç içedir

'İlerleme tek başına gerçekleşmez. Ayağa kalktığımız, düşüncelerimizi açıkça dile getirdiğimiz ve değişiklik talep ettiğimiz için ilerleme gerçekleşir'

Obama yakın zamanda Trump yönetiminin koronavirüsü ele alış biçimini eleştirmişti (AFP)

Barack Obama, Stonewall Yardım Yayını sırasında paylaştığı video mesajında Stonewall Ayaklanması'ndan bu yana LGBTQ topluluğunun ilerlemesine dair düşüncelerini paylaştı ve takdirini dile getirdi.

Eski ABD Başkanı Cuma Katy Perry, Taylor Swift, Ellen DeGeneres, Demi Lovato ve Kesha gibi diğer önemli figürlerle Pride Live'ın üçüncü kez düzenlenen yıllık Stonewall Günü kutlamalarına katıldı.

Obama, “Stonewall Inn müdavimlerinin hakları için ayağa kalktığı ve Amerika'nın yurttaş hakları için belirleyici zaferlerinden birini başlattığı geceden bu yana neredeyse 51 yıl geçti” dedi.

Ateşledikleri hareket ve onu izleyen onlarca yıllık çalışma sayesinde evlilik eşitliği 5 yıl önce ülkede kanun haline geldi ve kısa süre önce bu ay, Yüksek Mahkeme işverenlerin artık LGBTQ çalışanlara karşı ayrımcılık yapamayacağına hükmetti. Ve tüm bu ilerleme kutlamaya ve üzerinde düşünmeye değer.

Obama'ya göre, LGBTQ hareketinin hak mücadelesi ve zaferleri, “protesto ve siyasetin nasıl iç içe olduğunu” gösteriyor.

Obama ayrıca, her bir kişinin sesinin ABD'deki adaletsizlikle süregelen mücadelede sahip olabileceği etkiye dair konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Obama “İster bir hastayı sağlık sisteminde ayrımcılığa uğramaktan korumak için mücadele edelim, ister LGBTQ topluluğunun, özellikle de beyaz olmayan trans kadınların maruz kaldığı şiddetle mücadele edelim, isterse de ülkeyi saran ırksal ve sosyal adalet gerekçeleriyle kol kola girelim, sesinizin muazzam bir değişim yaratabileceğini bildiğinizi umuyorum" dedi.

Obama konuşmasında izleyicilere “ilerlemenin kendi başına gerçekleşmeyeceğini; ayağa kalktığımız, düşüncelerimizi açıkça dile getirdiğimiz ve değişim talep ettiğimiz için ilerlemenin gerçekleştiğini" hatırlattı.

Obama mesajını insanları barışçıl protestolarını sürdürmeye ve oy vermeye teşvik ederek sonlandırdı. Obama, böylece ama 5 yıl ama 50 yıl içinde "halkın şu andan başlayarak kazandığımız zaferleri anmak için bir araya geleceğini" belirtti.

Obama mesajını  Stonewall Ayaklanmaları'nın 51. yıldönümünden iki gün önce paylaştı. 28 Haziran 1969'da New York'taki Stonewall Inn'e yönelik polis baskını LGBTQ topluluğu üyeleri arasında protesto ve gösterilere yol açmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU