Japonya, tarihinin ilk ninja çalışmaları diplomasını verdi

Yüksek lisans öğrencisi tarih araştırmasını çiftçilik ve dövüş sanatlarıyla birleştirdi

Ninjalar üzerine yüksek lisans programından mezun olan Genichi Mitsuhashi Mie bölgesinin Iga köyünde çalışırken (Genichi Mitsuhashi'nin kişisel arşivinden/ A)

Japonya'daki bir üniversite ninja çalışmaları üzerine ilk mezununu verdi.

45 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi Genichi Mitsuhashi iki yılını hayalet savaşçıların mahiyetine dair tarihi belgeleri inceleyerek ve dövüş sanatı becerilerini kusursuzlaştırarak geçirdi.

Mitsuhashi ayrıca ninjaların doğum yeri olan Iga bölgesinde iki katlı bir ahşap ev alıp arazisinde pirinç ve sebze yetiştirdi.

AFP'ye konuşan Mitsuhashi, “Ninjaların sabahları çiftçi olarak çalışıp öğleden sonraları dövüş sanatları eğitimi gördüğünü okudum” dedi.

Bu kombinasyonla gerçek ninjalar hakkında bilgi elde edebileceğimi düşündüm.

Mitsuhashi, 2018 baharında Mie Üniversitesi'nin Uluslararası Ninja Araştırma Merkezi'ndeki yüksek lisans programına kaydolan üç öğrenciden biriydi.

Haftada üç gün yüksek lisans derslerine katılıp ninjaların 17 ile 19. yüzyıllar arasında Iga dağlarındaki ormanlarda yaşamlarını nasıl sürdürdükleriyle ilgili tezini tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mitsuhashi programı Mart'ta tamamladıktan sonra doktora programına geçti ve bölgeye gelen ziyaretçilerle yöre halkı arasında köprü olmayı umuyor.

Asahi Shimbun gazetesine konuşan Mitsuhashi, "Bu iki yıl doyurucu oldu çünkü ninjaları incelemek için Iga'daki dağlık çiftçi köyünde yaşadım ve araştırmam için kendi yöntemimle bilgi topladım" dedi.

Mitsuhashi'nin profesörü Yuji Yamada onun bölge halkıyla kaynaşmasına istinaden Mitsuhashi'yi "ninjalar üzerine çalışan yüksek lisans öğrencileri için gerçek bir rol model" diye tarif etti.

Öte yandan Prof. Yamada öğrenci adaylarını programın "ninja olmayı değil," ninjalar üzerine bilgi edinmeyi hedeflediği konusunda uyardı.

Ninjaların 14. yüzyıl başlarında, feodal beylerin istihbarat elde etmek amacıyla kalelere sızmak için kiraladıkları paralı casusları kullandığı dönemde ortaya çıktığı düşünülüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU