Justin Bieber, kendisini tecavüzle suçlayan iki Twitter kullanıcısına dava açıyor

Bieber iddiaların gerçeklikle ilgisi olmadığını söylemişti

Bieber, iddiaların hakkında çıkan haberlere göre uydurulduğunu söyledi (Reuters)

Kanadalı ünlü pop şarkıcısı Justin Bieber, kendisini tecavüzle suçlayan iki sosyal medya kullanıcısına dava açtı. Bieber, daha önce bu iddiaları reddetmiş ve iddiaların “gerçeklerle örtüşmesinin imkansız olduğunu” belirtmişti. 

Bieber, kimlikleri belli olmayan, 2014 ve 2015 yıllarında farklı biçimlerde Bieber’ın cinsel saldırısına uğradığını belirten kişileri, isminin kötüye çıkmasına neden oldukları gerekçesiyle mahkemeye veriyor.

TMZ’nin incelediği resmi evraklara göre, Bieber sosyal medya kullanıcılarının iddialarının “şoke edici, uydurulmuş yalanlardan” başka bir şey olmadığını kanıtlayacak “kesin yazılı delillere” sahip. 

“Danielle” ismini kullanan kadınlardan ilki Bieber’ın kendisine 9 Mart 2014’te Austin’deki Four Seasons Hotel’de müzik etkinliğinin ardından saldırdığını iddia etti.

Belgelere göre Bieber SXSW’de (South by Southwest festivali) sürpriz bir performans verdiğini ancak Four Seasons Hotel’de kalmadığını bir oda dahi tutmadığını söyledi. Festivalin ardından Bieber ve o dönem sevgilisi olan Selena Gomez festival alanından birlikte ayrıldı ve kiraladıkları bir mülkte konakladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bieber, “Danielle” isimli kişinin 10 Mart 2014’te Four Seasons Restoranı’nda yemek yediğine yönelik medyada çıkan haberlere dayanarak iddialarını oluşturduğunu söyledi. 

“Kadi” isimli diğer kullanıcıysa 5 Mayıs 2015’te New York’taki Langham Hotel’de saldırıya uğradığını iddia etti. Bieber bu iddianın da gerçeklikle ilgisi olmadığını ifade etti. “Kadi” Bieber’ı otel dışında bekleyen hayranı olduğunu söylese de Bieber onunla hiç karşılaşmadığını söyledi. 

Bieber ikinci suçlamanın da daha önce hakkında çıkan haberlere dayanarak uydurulduğunu belirtti. 

 

 

Mahkemenin belirttiğine göre Bieber, her iki hesabın da aynı kişi tarafından kullanıldığına ya da ismini kötüye çıkarmak için koordineli biçimde çalıştıklarına inanıyor. 

Bieber 20 milyon dolardan fazla tazminat davası ve her iddia için 10 milyon dolarlık dava açıyor. 

Bieber daha önce yaptığı açıklamada, “Tüm cinsel istismar iddiaları ciddiye alınmalı ve bu yüzden de cevap vermem gerekiyordu. Yasal işlemde bulunmak için Twitter ve yetkililerle birlikte çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı. 

 

TMZ

DAHA FAZLA HABER OKU