Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı haftalık gündem değerlendirmesinde, Suriye Kürtleri arasındaki ittifak çabaları, hızla artan alkol tüketimi ve FETÖ ile mücadele adına İslami eserlere yapılan saldırıları gündemine aldı.
Suriye Kürtleri arasındaki ittifak çabalarına ilişkin değerlendirmesinde Sağlam, "ABD ve PYD'nin de bu ittifak arayışının bir tarafı olması endişe vericidir" dedi.
Türkiye'de hızla artan alkol tüketimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sağlam, alkole karşı ciddi tedbirler alınarak özendirici sahnelere ağır müeyyideler uygulanması çağrısında bulundu.
DAHA FAZLA OKU
- HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Adalet yönetimde istikrar için kurban edilmiş, Türkiye’de hukuk daha da tartışmalı hale getirilmiştir
- HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Enerji fiyatları inmeli, işsizlikle mücadele edilmeli
- HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan 5 partiye çağrı: Hazineden alacağınız yardımı vatandaşlar için kullanın
"Herkesin kendisini güven içerisinde hissettiği adil bir yönetim görmek istiyoruz”
Suriye Kürtleri arasındaki ittifak görüşmelerini dikkatle takip ettiklerini söyleyen Sağlam, bölgede herkesin kendisini güven içerisinde hissettiği adil bir yönetim görmek istediklerini söyledi.
Kendi çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan ABD’nin Kürtler arası ittifakın başında olmasını ürkütücü olarak niteleyen Sağlam, “Bunun yanı sıra; Suriye'de kaos başladığı günden beri 700 bini aşkın Suriyeli Kürt vatandaşın Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesine sığınmaları, sayısız Kürt kanaat önderi, âlim, akademisyen ve siyasetçinin katledilmesi, kaçırılması ve sürgün edilmesinden sorumlu olan PYD'nin de bu ittifak arayışının bir tarafı olması endişe vericidir" diye konuştu
“Silahlı silahsız bütün Kürtler adil temsil edilmeli”
İttifakta bütün Kürtlerin adil bir şekilde temsil edilmesi gerektiğinin altını çizen Sağlam, "Zira PYD'nin anlaşmaya uyacağının hiçbir garantisi yoktur. İttifakta silahlı silahsız bütün Kürtlerin adil bir şekilde temsil edilmesi, silahlı olan grupların tahakkümünün önünün alınması, ittifakın yürüyebilmesinin en önemli şartlarıdır" ifadelerine yer verdi.
“Yapılan FETÖ’nün yaptığından daha az bir cürüm değil”
Dini kitapların "örgütsel doküman" olarak gösterilmesi olayını da değerlendiren Sağlam, devamında şu ifadelere yer verdi:
"Geçtiğimiz günlerde Mersin'de FETÖ'ye yönelik gerçekleştirildiği belirtilen bir operasyonda, hadis ve tefsir kitapları örgütsel doküman adı altında Mersin KOM Şubesi'nde sergilendi. Kütüb-ü Sitte, Hak Dini Kuran Dili ve İslam Fıkhı Ansiklopedisi gibi İslam Kültür Külliyatında önemli bir yer tutan kitaplara FETÖ bahanesiyle İslami değerlere terör kaynağı muamelesi yapmak, FETÖ'nün yaptığından daha küçük bir cürüm değildir"
Independent Türkçe