The Walking Dead dizideki en büyük düşmanla ilgili ipucunu henüz 3. sezonda vermiş

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

The Walking Dead, Whispererların varlığına dair ipucunu 3. sezon gibi erken bir zamanda “kazara” vermiş. 

An itibarıyla 10. sezonu devam eden The Walking Dead’in başlıca antagonisti Whispererlar (Fısıldayanlar). Bu düşmanlar kendilerini alt ettikleri zombilerin derilerinin içine saklıyor ve böylece ölülerin arasına karışıp yabanda ilkel yollarla yaşıyor.

Bölgeleri açısından son derece korumacı olan Whispererlar, Alexandria sakinleri ve kendi topraklarına genişleyen Hilltop konusunda da istisna göstermiyor ve iyi adamları yıldırına kadar giderek daha saldırgan hale geliyor.

Carol, Negan’ı Whispererların lideri Alpha’yı öldürmekle görevlendiriyor. Bu da misliyle kanlı bir karşılık buluyor. Hilltop’un ortadan kaldırılmasından sonra Alexandria saldırı altında kalıyor.

Elbette Whispererlar kökleri epey geriye giden; Woodbury, Saviorlar ve kısa soluklu bir sorun teşkil etmiş yamyamları da içeren The Walking Dead kötüleri listesinin yalnızca sonuncusu.

Öte yandan Robert Kirkman’ın orijinal The Walking Dead çizgi romanlarının okurlarının, korku filmlerinden esinlenmiş Whispererlar’ın canlı çekim uyarlaması için daha yüksek beklentileri olduğunu söylesek abartmış olmayız.

whis.jpeg
Alpha ve bir grup Whisperer (AMC)

 

Bu heyecan Whispererların 9. sezonda diziye dahil olmasından önce birtakım yanlış alarmlara neden olmuştu. Yıllar boyunca diğerlerine göre insan özelliklerini biraz bile çağrıştıran zombiler yanlışlıkla kılık değiştirmiş Whispererlardan sanılmıştı.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Whispererlara ilişkin ipucu iddialarından biriyse hayranların dikkatini diğerlerinden çok daha fazla çekti.

The Walking Dead 3. sezonun “Clear” adlı bölümünde Rick, Morgan’la 1. sezondan sonra ilk kez yeniden karşılaşıyor. Geçen sürede Morgan, oğlu Duane’i kaybetmiş ve bu ölüm kendisini duvarlara notlar karaladığı, anlamsız sözcükler haykırdığı dengesiz, paranoyak bir sinir krizine itmiş.

İzleyenler Morgan’ın iddia ettiği tutarsız şeyleri büyük ölçüde derinden yaralanmış bir kişinin yanılgıları olarak düşünüp çok önemsememişti ama bölümü daha sonra tekrar izleyenler bir repliğin öne çıktığını fark etmişti.

Morgan “ölülerin yüzlerini giyen insanlar” gördüğünü iddia etmiş, Rick de Morgan’ı, kendisinin bir ölünün yüzünü giymediğine ikna etmek zorunda kalmıştı.

Bazıları yaslı Morgan’ın bu zamanda gerçekten de bir Whisperera rastladığını ama paranoyak ve bunalımlı haleti ruhiyesi nedeniyle kendisi dahil kimsenin gördüklerini ciddiye almadığını ortaya attı.

Rastlantısal veya değil, Morgan Alexandria’dan Whispererlar gelmeden önce ayrılıyor, dolayısıyla sanrılarının gerçek olabileceğini görme fırsatı hiç olmuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tamamen anlatısal bir açıdan bakıldığında Morgan’ın başından geçen bu olay Whispererların gelişini sezdirme koşulunu yerine getiriyor. Su sızdırmaz bir doğrulama olmasa da ölülerin yüzlerini giyen kötü insanlara yapılan bu gönderme mevcut noktada The Walking Dead’in Whispererlardan ilk bahsi olarak görülebilir.

Öte yandan dizi bunu kasti olarak yapmamış olabilir. “Clear,” 2013’ün Mart ayında yayımlanmıştı ama Whispererlar bir yıldan fazla süre sonraya, 2014’ün Ağustos ayına kadar çizgi romana dahil edilmemişti.

Robert Kirkman’ın Scott M. Gimple’a (The Walking Dead yapımcılarından, “Clear” bölümünün senaristi) çizgi romana deri giyen kötüleri dahil edeceğini çıtlatmış olması ihtimal dahilinde.

Yine de bu haliyle hayranlar Gimple’ın bu ifadeyle kastettiği şeyi geriye dönük olarak farklı şekilde de yorumlayabilir. Duane’in ölümünden sonra Morgan herkesi yürüyen ölü insanlar olarak görmeye başlıyor, herkesin ölümü beklediğini düşünüyor. “Ölülerin yüzlerini giyme” repliği de Whispererların varlığını öngörmek yerine buna atıfta bulunuyor olabilir.

Duane’in salgının başlangıcından bir yıldan kısa bir süre sonra gerçekleşen ölümüyle Whispererların, Alpha ve Lydia’nın Beta’yla tanışmasıyla gerçekleşen kuruluşu arasında zaman uyuşmazlığı olması ihtimali de var.

Lydia, The Walking Dead’in 9. sezonunda 16 yaşında ve Beta’yla ilk tanıştığında 9 yaşlarında görünüyor. Bu da flashback’i yaklaşık 7 yıl öncesine koyuyor.

The Walking Dead, kronolojisiyle ilgili hiçbir zaman titizlik göstermese de Rick’in ayrılışından sonraki zaman sıçraması kendi başına 6 yılı tüketiyor. Dolayısıyla Whispererların The Walking Dead 3. sezon zamanında etrafta olup olmadığı gayet tartışmalı.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU