Galaksinin Koruyucuları 4’te yeni bir Marvel süper kahraman ekibi yer alabilir

Yönetmen James Gunn, muhtemel devam filmine mevcut kahraman ekibiyle devam edilmeyeceğini söyledi

2014'te gösterime giren Galaksinin Koruyucuları filminin ikincisi 2017'de hayranlarla buluşmuştu (Marvel)

Galaksinin Koruyucuları’nın (Guardians of the Galaxy) ilk iki filmini yöneten ve serinin yoldaki üçüncü filminde de yönetmen koltuğunda oturacak James Gunn, muhtemel 4. filmin mevcut ekibe yer vermeyeceğini belirtti.

Gunn, The Suicide Squad’ın yapımını yeni bitirdi ve şimdi Galaksinin Koruyucuları 3’ün yapım öncesi sürecine geçecek.

Senaristlik işleri arasında 2000’lerin başlarında çıkan Scooby-Doo filmleri ve 2016 tarihli The Belko Experiment da bulunan yönetmen en çok Marvel Sinematik Evreni’ndeki işleriyle biliniyor.

Yönetmenin Galaksinin Koruyucuları serisindeki üçüncü işinin 2020’nin mayıs ayında gösterime girmesi planlanıyordu ama film Gunn’ın tartışma yaratan bazı tweetleri yüzünden filmden kovulmasıyla ertelenmişti.

Daha sonra kendi senaryosunu yönetmesi için işe geri alınmıştı ama Marvel filminin Gunn’ın hala post-prodüksiyonda olan The Suicide Squad’daki işinin bitmesini beklemesi gerekmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ScreenRant'ta yer alan habere göre Gunn geçenlerde Instagram’da filmin serideki son film olup olmadığını soran bir hayrana cevap verdi. Gunn, filmin muhtemelen kendisinin yöneteceği son Galaksinin Koruyucuları filmi olacağını, ayrıca “mevcut ekibin yer aldığı son film” olacağını söyledi ama “kim bilir” notunu da düştü.

Yönetmen, Marvel evreninden hangi karakterlerin muhtemel bir 4. Galaksinin Koruyucuları filminde yer alacağından bahsetmedi ama Disney’in çok sayıda seçeneğinin olduğu şüphesiz.

Bir yandan Gunn hiçbir şeye kesin gözle bakmasa da mevcut Galaksinin Koruyucuları ekibinin hikayesinin üçüncü film itibarıyla sonlanacağını düşündüğü ortada.

Üçlemeyi yazan da Gunn olduğundan, kendi üçlemesindeki Galaksinin Koruyucuları ekibinin hikayesini sonlandırmayı seçmiş olma ihtimali var.

Bu seçim mantıklı görünüyor, özellikle de yönetmen üç filmin ardından seriye veda etmeye karar verdiyse.

Diğer yandan Gunn’ın herkesin gözünde serinin itici gücü olduğu dikkate alındığında bu haber ilginç. Öte yandan bu Gunn’ın başka dünyaları keşfetme ve belki daha özgün fikirlere zaman ayırma istediğine de işaret ediyor.

Neticede yönetmen Galaksinin Koruyucuları gösterime girdiğinde Marvel Sinematik Evreni’ndeki 10. yılını doldurmaya yaklaşmış olacak.

Diğer yandan Gunn’ın son yorumu, Marvel ve Disney’in Galaksinin Koruyucuları 4 için kendi fikirlerinin de olabileceğini ve Peter Quill, Rocket, Groot, Drax, Gamora, Nebula ve Mantis’in hikayesini devam ettirmesi için işe başka bir yönetmeni alabileceğini de gösteriyor. Her halükarda Gunn’ın en azından mevcut durumdaki niyeti üçlemeyi bitirip ayrılmak gibi görünüyor.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU