Kaptan Amerika, Marvel Sinematik Evreni’nin başarısının ardındaki ismi açıkladı

Chris Evans’a göre, sinematik evren başarısını Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige’e borçlu

Chris Evans, Marvel Sinematik Evreni’ni bu denli başarılı yapanın kim olduğunu açıkladı.

Evans neredeyse 10 yıllık bir süre boyunca sinematik evrenin Kaptan Amerika’sına hayat verdi.

Marvel Sinematik Evreni dışında da dikkat çekici bir kariyeri olan Evans, Marvel evreninde ise The Avengers (2012), Captain America: The Winter Soldier (2014), Avengers: Age of Ultron (2015), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) ve Avengers: Endgame (2019) filmlerinde Kaptan Amerika olarak karşımıza çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel Stüdyoları, Marvel Sinematik Evreni’nin temellerini 2008 yapımı The Incredible Hulk ve Iron Man filmleriyle atmıştı. Bu iki yapımda atılan tohumlar beklenenden fazlasını verdi ve Marvel Sinematik Evreni 23 filmden oluşan başarılı ve kârlı bir sinematik evren inşa etti.

Birkaç yapım hariç her film, bir öncekinden daha büyüktü ve daha iyi eleştiriler aldı. Marvel filmlerinin bu başarısını oluşturan pek çok unsur vardı.

Marvel yapımcaları Scarlett Johansson, Mark Ruffalo ve Robert Downey Jr. gibi Hollywood’un en ünlü isimleriyle çalıştı. Yapımların ardında her zaman güçlü bir yaratıcı ekip de bulundu. Filmler iki dev kitleyi, çizgi roman ve aksiyon film hayranlarını bir araya getirdi.

ScreenRant'ta yer alan habere göre The Hollywood Reporter’ın podcast yayınına katılan Evans, Marvel Sinematik Evreni’ne gücünü verenin ne olduğunu açıkladı. Evans’a göre Marvel Sinematik Evreni başarısını Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige’e borçlu.

Birkaç iyi Marvel filmi ve ardından birkaç kötü yapım gelseydi sonucun bu şekilde olmayacağını vurgulayan Evans, “Verilere bakıp da ortak paydanın ne olduğunu görürseniz, bence bu gerçekten Kevin Feige olmalı. O hiçbir şeyin kötü olmasına müsaade etmez” dedi.

Evans ayrıca Feige’in yalnızca Marvel Sinematik Evreni’nin değil, kendi kariyerinin başarısına yönelik katkısına da dikkat çekti.

Ünlü aktör röportajda 2010’da Puncture filmini çekerken panik ataklar yaşadığını ve akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele ettiğini, oyunculuk yeteneğinden şüphe duymaya başladığını anlattı.

Bu sırada Kevin Feige tarafından kendisine Kaptan Amerika rolünün teklif edildiğini söyleyen Evans, teklifi geri çevirdiğini ancak Feige’in ısrarlı tutumu karşısında sonunda rolü kabul ettiğini belirtti.

Bunu şimdiye dek verdiği en iyi karar diye niteleyen Evans, Kevin Feige’in kendisini büyük bir hata yapmaktan kurtardığını vurguladı.
 

Independent Türkçe, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU