Mark Wahlberg protestolara destek gönderisi paylaşınca, geçmişindeki nefret suçları yeniden su yüzüne çıktı

Oyuncunun ırkçı saldırı geçmişiyle ilgili Vikipedi sayfası, George Floyd'u anmasına gösterilen tepkiden sonra değiştirilmiş gibi görünüyor

49 yaşındaki aktör Dövüşçü, Köstebek ve Ayı Teddy gibi filmlerde oynadı (AFP)

George Floyd'a dair paylaşımı nefret suçu geçmişinin yeniden gündeme gelmesine neden olunca, Mark Wahlberg ikiyüzlülükle suçlandı.

Hollywood oyuncusu 80'li yıllarda Boston'da bir ergenken, ırkçı saiklerle düzenlenen bir dizi saldırının sorumlusuydu.

1986'da çoğunluğu siyahi öğrencilerden oluşan bir gruba, bir ambulans şoförü müdahale edene kadar taş atıp "Z****leri öldürün" diye bağırmaya başlayan bir grup beyaz yeniyetme arasındaydı. Olay sonucunda Wahlberg ve iki arkadaşına mahkemeden vatandaşlık hakları konusunda ihtar kararı çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wahlberg, 1988'de 16 yaşındayken Dorchester'daki evinin yakınında bira çalmaya çalışırken iki Vietnamlı erkeğe saldırdı. Saldırılar sebebiyle aldığı iki yıllık cezanın 45 gününü hapiste geçirdi.

2016'da 1988'deki saldırılar için affedilme talebini geri çekti. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gazetecilere konuşan Wahlberg, af talebinde bulunduğu için pişman olduğunu ama mağdurlardan biriyle tanışıp özür dileyebildiği için "bazı iyi sonuçlar doğmuş gibi" hissettiğini dile getirdi.

George Floyd'un öldürülmesinin ardından ve Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir) protestoları esnasında Wahlberg, Instagram'da Floyd'un fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı:

George Floyd'un öldürülmesi yürek parçalayıcı. Bu sorunu çözmek için hep birlikte çaba harcamalıyız. Hepimiz için dua ediyorum. Tanrı bizi korusun.

Bazı önde gelen isimler gönderisinin ikiyüzlülüğüne dikkat çekince Wahlberg'ün adı, hakkında en çok konuşulan konulardan biri olmaya başladı.

Çizgi roman sanatçısı Adam Ellis şöyle yazdı:

Mark Wahlberg, siyahi çocuklara taş atarken 'Z****leri öldürün!' diye bağırıyordu. Vietnamlı bir adamı bayıltana kadar dövdü ve cinayete teşebbüsle suçlandı. En az 5 nefret suçu işledi. 26 yıl sonra bir tek af istediği için özür diledi.

Halkla ilişkiler uzmanı Danny Deraney, attığı tweette "Eğer hala beyaz imtiyazının ne olduğunu bilmiyorsanız: Mark Wahlberg nefret suçları işledi, buna adanmış bir Vikipedi bölümü var ve biz asla bundan bahsetmiyoruz" ifadesini kullandı.

Tepkilerin ardından Wahlberg'ün Vikipedi sayfasındaki "nefret suçları" bölümünün başlığı "ırkla ilgili olaylar" şeklinde düzenlendi.

The Independent, yorum almak için Wahlberg'ün temsilcileriyle iletişime geçti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU