Billie Eilish, "Tüm hayatlar önemlidir" sloganında direten beyazların "çenelerini kapatması gerektiğini" söyledi

Eilish, "Eğer tüm hayatlar önemliyse, siyahiler neden sadece siyahi oldukları için öldürülüyor?" diye sordu

Floyd'un öldürülmesiyle başlayan protestolara ünlüler de mesajlarıyla destek veriyor (AP)

Billie Eilish, “Tüm hayatlar önemlidir” sloganında direten beyazları kınadı ve kendi ayrıcalıklarını kabul etmeye çağırdı.

Şarkıcı ve söz yazarı, Instagram hesabında paylaştığı mesajda, kolluk kuvetlerinin siyahileri hedef almaya devam ettiğini ve bir beyazın daha konuyu bundan saptırdığını duyarsa “aklını kaybedeceğini” söyledi.

Eilish "Çenenizi kapatacak mısınız?" diye yazdı.

Kimse hayatınızın önemli olmadığını söylemiyor. Kimse hayatınızın zor olmadığını söylemiyor. Kimse sizin hakkınızda kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey söylemiyor… siz OÇ'lerin tüm yaptığı, her şeyi kendinize yoracağınız için bir yol bulmak. Bu sizinle ilgili değil. Zor durumda değilsiniz. Tehlikede değilsiniz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eilish mesajını, George Floyd'un öldürülmesinin ABD genelinde başlattığı protestoları takiben yazdı. Floyd, hayatı için yalvarmasına rağmen diziyle boynuna bastırmayı sürdüren bir polis memuru tarafından öldürülmüştü.

Eilish “Beğenseniz de beğenmeseniz de ayrıcalıklısınız” diye devam etti.

Toplum sadece beyaz olduğunuz için size ayrıcalık tanıyor. Fakir olabilirsiniz, sıkıntılarla savaşıyor olabilirsiniz, yine de ten renginiz fark ettiğinizden daha fazla ayrıcalık sağlıyor.

Müzisyen, beyaz ayrıcalık sayesinde beyazların "sadece ten renkleri yüzünden canından olma endişesi taşımadan" yaşayabildiğini de sözlerine ekledi.

Eilish "Eğer tüm hayatlar önemliyse, siyahilar neden sadece siyahi oldukları için öldürülüyor?" diye sordu.

Göçmenlere neden zulmediliyor? Neden beyazlara diğer ırklardan kişilere tanınmayan fırsatlar veriliyor? #Blacklivesmatter (#Siyahilerinhayatıönemlidir) sloganı, diğer hayatların önemsiz olduğu anlamına gelmez. Bu slogan, siyahilerin hayatının toplumun umrunda bile olmadığına dikkat çekiyor! Ve gerçekten umurlarında değil!

Eilish'in mesajı Instagram'da 4 milyondan fazla beğeni aldı. Halle Berry, Ty Dolla Sign, Michelle Pfeiffer, Ava DuVernay ve Joan Smalls gibi yıldızlar da yorum kısmında mesajı övdü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU