Denzel Washington'ın evsiz bir siyahiyi polisten koruduğu video viral oldu

Geçen hafta gerçenleşen olay George Floyd'un ölümünün ardından pek çok sosyal medya kullanıcısının karşılaştırma yapmasına neden oldu

Washington, 1992'de siyahi insan hakları savunucusu Malcolm X'i canlandırmıştı (AFP)

Denzel Washington’ın, bir evsizin ve polis yetkililerin yer aldığı video, pazartesi günü ABD’nin Minnesota eyaletinde George Floyd’un ölümünün ardından viral oldu.

Perşembe eski NBA oyuncusu Rex Chapman tarafından Twitter’da paylaşılan videoda, yüzünde maske olan Washington, siyahi bir kişi ve iki polis yetkilisiyle konuşurken görünüyor.

Konuşmaların ardından, videoda polis memurlarının siyahi adamın kollarını arkadan tuttuğu ve o sırada Washington’ın yüz maskesi paketini tuttuğu görülüyor.

USA Today’in Washington muhabirinin de doğruladığının belirtildiği, @MoPhoPix isimli kullanıcı tarafından Twitter’da yayımlanan bir diğer videodaysa, polis duruma dair daha detaylı bilgi sağlıyor.

 

 

Polis memurunun belirttiğine göre, Washington arabasını sürerken yoldaki adamı fark etti. Adamın güvenliğinden endişelenen Washington, arabasını kenara çekti ve caddenin kenarında ona yardım etti.

Olayın yaşandığı sırada arabasıyla oradan geçen ve ünlü oyuncuyu fark eden bir diğer sürücü polisi aradı. 

 

 

Polis yetkilisi, “Olaya müdahale ettik, kişiyle konuştuk ve kendisine veya bir başkasına zarar vermek istemediğine karar verdik ve yoluna devam etti, Denzel da ayrıldı” diye ekledi.

Denzel ona kendisini çevreden koruması için maske verdi ve bu güzeldi. Böylece Denzel bugün bizi kurtardı.

Polis yetkilisi Washington’ın adamın torbasına fazladan maske koyduğunu ve aktörün “çok merhametli bir kişi olduğunu” söyledi.

Los Angeles Polis Teşkilatı sözcüsü, 21 Mayıs’ta gerçekleşen olaya dair yorum yapmayı reddetti.

Perşembe itibarıyla videonun 2 milyondan fazla kez görüntülendiği belirtildi. Sosyal medyada pek çok kullanıcının da durumun kötüye gitmemesi için olaya dahil olan aktörü övdüğü ifade edildi.

 

 

Kullanıcılardan biri, “Denzel Washington’ın sosyal medyada gündem olduğunu gördüm ve korktum, fakat sadece maskesini takarken bir kişinin hayatını kurtararak kahraman olmasından kaynaklanıyormuş. Adamım!” diye yazdı.

Bir diğeriyse, “Evsiz bir adam için yaptığı şey Denzel Washington’ın en sevdiğim aktör olmasını sağladı” diye belirtti.

 

 

Pek çok diğer sosyal medya kullanıcısı da yaşanan olayı ABD’de ciddi eylemlere neden olan George Floyd’un ölmesine yol açan olayla karşılaştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook'ta pazartesi yayımlanan video, Minneapolis eyaletinin polis yetkililerinden Derek Chauvin’in Floyd’un ensesine diziyle bastırdığını ve Floyd’un bu yüzden nefes alamadığını gösteriyordu. 46 yaşındaki Floyd’un daha sonra hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Bryonna Jones isimli kullanıcı, “Denzel Washington böyle bir durumda herhangi bir kişinin yapması gerekeni yaptı. George Floyd’u görüntüye alan ya da onu saran kişilerin de aynısını yapacak kadar güvende hissedebilmesini bilmek isterdim” ifadelerini kullandı.

Bir diğeriyse, “Denzel Washington, Minnesota’ya gidip ders verebilir mi?” diye belirtti.

Grey Frost isimli bir başka kullanıcıysa, “George Floyd’a olanlardan sonra bu yaşananların etkisini azalmasına yardımcı oldu. Teşekkürler Denzel Washington” dedi.

 

Independent Türkçe, USA Today

DAHA FAZLA HABER OKU